Η Χάρις Αλεξίου έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 71. Αποφάσισε να τα γιορτάσει με μια μια φωτογραφία από πρόσφατο ταξίδι της στο Παρίσι στην οποία φαίνεται να ποζάρει μπροστά από γνωστό καφέ της γαλλικής πρωτευούσας. «Όταν βλέπεις μια άδεια θέση δίπλα είναι ή αυτού που λείπει ή αυτού που σε φωτογραφίζει», έγραψε η σπουδαία ερμηνεύτρια που αγαπά την επικοινωνία που έχει «χτίσει» με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Μετά την απόφασή της να «εγκαταλείψει» το τραγούδι, η Χαρούλα Αλεξίου μοιράζει τον χρόνο της σε πράγματα που την γεμίζουν. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, όπου την είδαμε την περασμένη σεζόν αλλά και η σειρά «Ο δάσκαλος», σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία θα προβληθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στο Mega.

Έχοντας όμως πλέον ολοκληρώσει τα τηλεοπτικά της γυρίσματα, η Χάρις Αλεξίου αφιερώνει χρόνο στα πρόσωπα που αγαπά και στον εαυτό της. «Αυτό που ζω τώρα ‒και γελάω μ’ αυτό, μου αρέσει‒ είναι το χασομέρι, που δεν το είχα ποτέ στη ζωή μου, δηλαδή χασομεράω και περνάει η ώρα, μετά μπορεί να καταπιαστώ με κάτι άλλο, και να κολλήσω με αυτό. Χαίρομαι τον χρόνο, αλλά, δυστυχώς, δεν μου φτάνει το 24ωρο, θα ήθελα να κρατάει παραπάνω. Αργώ να κοιμηθώ καμιά φορά, γιατί συνειδητοποιώ ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα η μέρα. Τι ωραία να περνάει η μέρα και να έχεις κάνει τόσο πολλά πράγματα», δήλωσε σε συνέντευξή της στη Lifo και την Αργυρώ Μποζώνη.

«Δεν θέλω τίποτε άλλο από το να υπάρχω απλώς, συνειδητοποιώντας ότι μπορώ να είμαι καλά στη ζωή μου, ήσυχη, γιατί έχω πάντα είχα ένα κουβάρι μέσα μου. Φαίνεται πως αυτό το κουβάρι έχει μικρύνει γιατί τραβήχτηκε η άκρη κι έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι ζω χωρίς να μου πιέζει το στήθος μου. Έπρεπε να φτάσω εβδομήντα χρονών για να γίνει αυτό, μου αρέσει ό,τι έχω κάνει, ακόμα κι αυτά που δεν είναι του γούστου μου πια. Αισθάνομαι πιο καλλιεργημένη, ελεύθερη, δεν χρειάζεται να κουβαλάω ιδιότητες, να είμαι σαν αυτό και σαν εκείνο», λέει στην ίδια συνέντευξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ