Ένας μήνας με απανωτά «χτυπήματα» ήταν ο Ιανουάριος για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ο ηθοποιός είχε νόσησει με κορονοϊό, ανακοινώνοντας την αναβολή των παραστάσεών του στο θέατρο Ακροπόλ με το έργο «Ο κουρέας της Σεβίλλης». Σαν να μην έφτανε η κακοκαιρία «Ελπίδα» που ακολούθησε «πάγωσε» για ακόμα μια φορά τα πράγματα. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν μάλλον η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη λεωφόρο Συγγρού νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Λίνα Πρίντζου μένουν πολύ κοντά στο οίκημα που σημειώθηκε η έκρηξη με αποτέλεσμα το διαμέρισμά τους να υποστεί σημαντικές ζημιές. Ευτυχώς, οι δύο ηθοποιοί είναι καλά στην υγεία τους.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη ξήλωσε τα κουφώματα του σπιτιού τους. (Instagram/charalampopoulos_vasilis)

«Η έκρηξη έγινε ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία μας!!!! Ήταν τρομακτική!!!!!Όπως μας είπε ο πυροτεχνουργός, ήταν τέτοιο το κύμα που θα μπορούσε να μην ζούμε. Διαλύθηκαν κουφώματα και ψευδοροφές, είναι σαν να μας βομβάρδισαν, αλλά ευτυχώς είμαστε όλοι καλά άνθρωποι και σκυλιά!», περιέγραψε η σύζυγός του, Λίνα Πρίντζου, λίγες ώρες μετά την έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού.

Περιγράφοντας αυτό τον ατυχή μήνα και με αφορμή τη θεατρική του επιστροφή απόψε, Πέμπτη, στο θέατρο Ακροπόλ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά τις περιπέτειες αυτές στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Ο Γενάρης ήταν μαγεία.. Όμικρον, Ελπίδα, Έκρηξη κι αγκαλιά με τα κουφώματα!!! Παρόλο που με φοβίζει ότι προτρέχω πριν φύγει αυτός ο μήνας… αισιοδοξώ ότι από σήμερα ανεβαίνοντας στη σκηνή του θεάτρου θα ξορκίσουμε κάθε κακό!!! Υ.Γ. 2022 δεν ξεκινήσαμε καλά!!!», έγραψε ο ηθοποιός.

Λίγα λόγια για το έργο «Ο κουρέας της Σεβίλλης»

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως. Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας. Αξιοσημείωτο είναι το πετυχημένο ανέβασμα του έργου από το Εθνικό θέατρο από το 1948 έως το 1950 σε μετάφραση Δημήτρη Ροντήρη και σκηνοθεσία Κλ. Κλώνη όπου το ρόλο του Φίγκαρο υποδύθηκε ο νεαρός τότε Δημήτρης Χορν ,της Ροζίνας η Έλλη Λαμπέτη , του κόμη Αλμαβίβα ο Ανδρέας Φιλιππίδης και του γιατρού Μπαρτόλο ο Χριστόφορος Νέζερ.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ,Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας, Νίκη Βακάλη, Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ