Το πιάνο που άνηκε στον Τζορτζ Μάικλ θα μπορούσε να συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για τη μουσική φιλανθρωπική οργάνωση Nordoff Robbins.

Ένα πιάνο Bechstein Grand, το οποίο ο Τζορτζ Μάικλ είχε στο σπίτι του στο Highgate, βγαίνει σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια των O2 Silver Clef Awards την 1η Ιουλίου. Θαυμαστές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας μαζί με διασημότητες, καλλιτέχνες και υποστηρικτές που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Η δημοπρασία θα είναι εικονική, με όλους όσους παρακολουθούν την εκδήλωση να έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να προσφέρουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Ο τραγουδιστής του Careless Whisper κέρδισε το δικό του βραβείο Silver Clef το 1989 για την εξαιρετική του συμβολή στη βρετανική μουσική.

Στο πλαίσιο της δημοπρασίας, ο τυφλός πιανίστας πιανίστας Ντέρεκ Παραβιτσίνι θα ερμηνεύσει ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Τζορτζ Μάικλ στο πιάνο της αίθουσας, πριν αυτό δημοπρατηθεί ζωντανά. Η οργάνωση Nordoff Robbins ιδρύθηκε από τον πιανίστα Πολ Νόρντοφ και τον δάσκαλο ειδικής αγωγής Κλάιβ Ρόμπινς πριν από 50 χρόνια.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία του πιάνου, μαζί με άλλα αντικείμενα που πωλούνται, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση περισσότερων εκπαιδευμένων μουσικοθεραπευτών για την υποστήριξη μερικών από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2018 πραγματοποίησε περισσότερες από 44.000 συνεδρίες μουσικοθεραπείας.

Η Σάντρα Σέμπρι, διευθύνουσα σύμβουλος της Nordoff Robbins δήλωσε: «Η κληρονομιά του Τζορτζ Μάικλ είναι τεράστια – όχι μόνο όσον αφορά τη συνεισφορά του στη μουσική, αλλά και την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του όσον αφορά την παροχή βοήθειας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ