Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ έφτασε στο τέλος της, με τον ηθοποιό να αθωώνεται. Τώρα η Άμπερ Χερντ θα πρέπει να καταβάλει στον ηθοποιό 1 εκατομμύριο δολάρια σε διακανονισμό της αγωγής τους.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι τους συμφώνησαν η ασφαλιστική εταιρεία της Χερντ να πληρώσει στον Ντεπ 1 εκατομμύριο δολάρια για να βάλει τέλος στην υπόθεση. Μάλιστα οι δικηγόροι του εξέδωσαν ανακοίνωση που αποκαλύπτει τι έχει σκοπό να κάνει ο ηθοποιός με αυτά τα χρήματα.

Πριν από την τελική απόφαση, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει η αμοιβή που θα λάβει, αλλά να φέρει την αλήθεια στο φως. Είχε «υποσχεθεί» πως τα χρήματα που θα λάβει θα προοριστούν για δωρεές.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η Άμπερ Χερντ είχε δηλώσει ότι θα χάριζε το ποσό που θα κέρδιζε από τη δίκη με τον Ντεπ σε ιδρύματα. Τελικά, δεν κράτησε τον λόγο της. Ο Τζόνι Ντεπ θέλησε να κάνει κάτι για αυτό. Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν, τα ποσά θα δοθούν στα ιδρύματα που είχε υποσχεθεί τότε η Χερντ.

Στην ανακοίνωση των δικηγόρων του, αναφέρεται:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε επισήμως την πόρτα σε αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο για τον κύριο Ντεπ, ο οποίος κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πως προτεραιότητά του ήταν να φέρει στο φως την αλήθεια».

Στη συνέχεια, ο Μπέντζαμιν Τσου και η Καμίλ Βάσκεζ αναφέρουν: «Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ενόρκων και η προκύπτουσα απόφαση υπέρ του κυρίου Ντεπ εις βάρος της κυρίας Χερντ παραμένουν πλήρως σε ισχύ. Η πληρωμή ύψους ενός εκατ. δολαρίων, τα οποία ο κος Ντεπ δεσμεύεται να δωρίσει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενισχύει την αναγνώριση της κυρίας Χερντ για την ολοκλήρωση της αυστηρής επιδίωξης του νομικού συστήματος για δικαιοσύνη».

Στο παρελθόν, ειδικότερα τον Ιούλιο του 2022, ο ηθοποιός έκανε ξανά δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μέσα από την πώληση των έργων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ