Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ κέρδισε περίπου 3 εκατομμύρια λίρες μέσα σε λίγες ώρες από την πώληση της πρώτης του συλλογής έργων τέχνης.

Ο Ντεπ πούλησε 780 εκτυπώσεις μέσω των 37 γκαλερί της Castle Fine Art, μεταξύ των οποίων και στο Covent Garden του Λονδίνου, μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση της πώλησης στο Instagram.

Η συλλογή Friends And Heroes απεικονίζει ανθρώπους που τον έχουν εμπνεύσει, όπως ο Rolling Stone Κιθ Ρίτσαρντς και η ηθοποιός του Χόλιγουντ Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

«Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη για να εκφράζω τα συναισθήματά μου», δήλωσε ο 59χρονος. «Οι πίνακές μου περιβάλλουν τη ζωή μου, αλλά τους κρατούσα για τον εαυτό μου και τους περιόριζα. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να περιορίζει τον εαυτό του».

Και τα 780 κομμάτια πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες την Πέμπτη, με τις μεμονωμένες εικόνες σε κορνίζα να πωλούνται προς 3.950 λίρες και το πλήρες χαρτοφυλάκιο τεσσάρων εικόνων προς 14.950 λίρες.

Η ανάρτηση του Ντεπ στο Instagram, προκάλεσε μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της γκαλερί με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Σε δελτίο τύπου, η γκαλερί περιέγραψε το έργο του ηθοποιού ως «σημείο τομής της ποπ αρτ και της τέχνης του δρόμου» και ως «ποπ αρτ με συναίσθημα».

Η γκαλερί βρισκόταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τον Ντεπ για τη διοργάνωση έκθεσης και πώλησης των έργων του και αναμένει να φιλοξενήσει περισσότερα από αυτά στο μέλλον.

Η πώληση έρχεται μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης του Ντεπ στις ΗΠΑ εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ τον περασμένο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ