Το επόμενο καλλιτεχνικό εγχείρημα θα βρει ton Τζόνι Ντεπ να σκηνοθετεί μια ταινία για τη ζωή του Ιταλού ζωγράφου και γλύπτη Μοντιλιάνι.

Ωστόσο προέκυψε ότι η καριέρα του ως καλλιτέχνης αποδεικνύεται πολύ πιο προσοδοφόρα – αφού πούλησε πίνακες ζωγραφικής αξίας άνω των 4,5 εκατομμυρίων λιρών μέσα σε λίγες μόνο ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει θέσει προς πώληση τέσσερις μεταξοτυπίες, που απεικονίζουν δημόσια πρόσωπα, όπως ο Χεθ Λέτζερ και ο Μπομπ Μάρλεϊ, μέσα από μια γκαλερί στο Λονδίνο.

Η συλλογή του έχει τίτλο Friends & Heroes II και η τιμή της ανέρχεται στα 21.000 δολάρια. Τα πορτραίτα είχαν διατεθεί προς πώληση μεμονωμένα, όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες, όμως και οι 780 εκτυπώσεις έχουν εξαντληθεί πλέον.

Στον επίσημο ιστότοπο του Castle Fine Art αναφέρεται για τη συλλογή: «Κάθε εικόνα είναι μια οικεία αντανάκλαση του χαρακτήρα στα μάτια Τζόνι, μια απεικόνιση του πώς του αποκαλύφθηκαν. Δουλεύοντας από φωτογραφικές αναφορές, κάθε εικόνα έχει απογυμνωθεί σε μια απλή και εμβληματική απεικόνιση του θέματος, την οποία ο Τζόνι ανέπτυξε και στη συνέχεια ενεργοποίησε, με τη χαρακτηριστική έκφραση του χεριού του».

Τον περασμένο χρόνο, άλλη μια συλλογή του Τζόνι Ντεπ τέθηκε προς πώληση, με τίτλο Friends & Heroes. Σε αυτή περιλαμβάνονταν πορτρέτα των Κιθ Ρίτσαρντς, Αλ Πατσίνο, Μπομπ Ντίλαν και Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Πλέον, τα έργα, τα οποία πωλήθηκαν προς 4.740 δολάρια το ένα, εξαντλήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ