Το έγκλημα στη Φολέγανδρο ήταν η είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τα τελευταία 24ωρα. Τα social media πλημμύρισαν με κείμενα συμπαράστασης στην οικογένεια της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της – ο δράστης ομολόγησε την πράξη του. Το δικό της μήνυμα θέλησε να στείλει και η Δανάη Μπάρκα, που έχει δείξει πολλές φορές την κοινωνική της ευαισθησία, με ένα συγκλονιστικό κείμενο που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους. “Φτάνει πια η βία. Φτάνει πια η απανθρωπιά. Φτάνει το μίσος” σημειώνει η παρουσιάστρια του “Πάμε Δανάη”.

Το κείμενο της Δανάης Μπάρκα

Μόλις διάβασα για το νέο ειδεχθές έγκλημα, στην Φολέγανδρο. Δεν χωράνε ποτέ λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως ας κοιτάξουμε σήμερα όλοι ψηλά στον ουρανό να προσευχηθούμε να ηρεμήσει η ψυχούλα της άτυχης κοπέλας και να βρουν την δύναμη οι γονείς και η οικογένειά της να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί.

Ολοένα και περισσότερα τα εγκλήματα, οι φόνοι, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους, που θεωρούν ότι είναι στο απυρόβλητο και πιστεύουν πως είναι ανώτεροι και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κορίτσια και αγόρια ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σημαντικότερος από ΚΑΝΕΝΑΝ. Είμαστε όλοι ίσοι…όχι ίδιοι, ΙΣΟΙ. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να φέρεται με έπαρση και βίαιο τρόπο σε εμάς ή στους γύρω μας.

Γεννηθήκαμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, δημιουργικοί, αγαπημένοι με τους γύρω μας και δυνατοί. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί κτήμα του. Μην επιτρέπουμε σε κανέναν να θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να μας στεναχωρεί, να μας πληγώνει, να ξεσπάει επάνω μας. Μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μην μας αγαπάμε και να μην μας θαυμάζουμε. Είμαστε σημαντικοί, είμαστε απαραίτητοι. Είμαστε σπουδαίοι και να μην αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ που δεν βλέπει την μαγεία μας να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μαγικοί. Ας μεγαλώνουμε όλοι τα παιδιά, που έχουμε γύρω μας δείχνοντας τον όμορφο κόσμο μας, εξελίσσοντας την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό, την ευαισθησία, την ανθρωπιά. Φτάνει πια η βία. Φτάνει πια η απανθρωπιά. Φτάνει το μίσος. Αγάπη. Όλα γίνονται, όταν υπάρχει αγάπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ