Το δική του μήνυμα στήριξης στις γυναίκες μετά και το τελευταίο ειδεχθές έγκλημα στη Φολέγανδρο θέλησε να στείλει ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Ο γνωστός ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει με τη σύζυγό του, Άννα Δημητρίεβιτς έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, μιλά με τη σειρά του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τις γυναίκες τις κάνουμε να κλαίνε μόνο από τα γέλια».

Η ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη

«Γυναίκες… Ας τις κάνουμε να κλαίνε μόνο από τα γέλια!

(απόσπασμα από το βιβλίο «Μια όμορφη μέρα»)

Σκέφτομαι πολλές φορές: Θεέ μου πώς τα έχουν καταφέρει η πιστοί σου επί τόσες χιλιετίες να σε παρουσιάζουν σαν μισογύνη; Γιατί οι περισσότερες θρησκείες που γνωρίζω σε παρουσιάζουν ότι δίνεις περισσότερα δικαιώματα στον άντρα; Γιατί μόνο σε άντρες επιτρέπεται να είναι οι ιεροί εκπρόσωποι σου στη γη; Γιατί λέμε “ο Θεός”, σαν να πρόκειται μόνο για έναν άντρα; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πατριαρχικές κοινωνίες τόσων χιλιάδων χρόνων (και όταν λέω πατριαρχικές, εννοώ τους άντρες αλλά και τις γυναίκες που συντηρούν αυτό το σύστημα), οδηγούν μόνο σε πολέμους μεταξύ μας; Αυτές (οι κοινωνίες) μας σύστησαν έναν λανθασμένο τύπο τεχνολογικής προόδου πού βασίζεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε ότι η πατριαρχία οδηγεί στα εκατομμύρια περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, που συμβαίνουν καθημερινά παγκοσμίως εις βάρος των γυναικών; Είμαστε στο έτος 2021 και ακόμα άνδρες δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στον πολιτισμένο πλανήτη Γη… Φτάνει! Μέχρι εδώ. Ναι, ήρθε η ώρα.

Σαν πατέρας δύο κοριτσιών, χαίρομαι που πολλοί άντρες, σπάνε επιτέλους την σιωπή και αναγνωρίζουν το τραύμα που χρειάζεται να θεραπεύσουμε όλοι μαζί», έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ