Για πολλά χρόνια τα Όσκαρ ήταν συνδεδεμένα με το κόκκινο χαλί, στο οποίο περπατούσαν οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ και πόζαραν στον φακό πραγματοποιώντας τη λαμπερή τους είσοδο.

Έπειτα από 62 χρόνια οι ιθύνοντες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το κόκκινο χαλί με μια μοκέτα σε σαμπανιζέ χρώμα. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Τετάρτη 8 Μαρτίου με τον παρουσιαστή της βραδιάς Τζιμ Κίμελ να δηλώνει: «Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα χαλί σε χρώμα σαμπάνιας αντί για ένα κόκκινο χαλί, επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χυθεί αίμα».

Στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Μπιλ Κράμπερ αλλά και ο πρόεδρός της Τζάνετ Γιανγκ.

Ο Τζίμι Κίμελ μίλησε και στο USA Today για τα επερχόμενα φετινά βραβεία Όσκαρ, λέγοντας με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ότι «από τότε που μου πρότειναν να γίνω οικοδεσπότης μαθαίνω πολεμικές τέχνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόκκινο χαλί στρώθηκε για πρώτη φορά στην 33η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1961 με οικοδεσπότη τον Μπομπ Χόουπ. Μέχρι στιγμής οι ιθύνοντες δεν έχουν ξεκαθαρίσει τον λόγο που επέλεξαν να αλλάξουν χρώμα στην πολυδιαφημισμένη μοκέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ