Τα Όσκαρ 2023 θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ και καθώς πλησιάζουν μερικά trivia αξίζει κανείς να τα θυμηθεί. Ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν σταρς που κέρδισαν Όσκαρ για ένα απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα στην οθόνη όπως ας πούμε μόλις 5 λεπτά. Ο ρόλος τους αυτός ήταν αρκετός όμως για να τους χαρίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Οι δύο πιο σύντομες εμφανίσεις σταρς που πήραν Όσκαρ ήταν μόλις 5 λεπτών. Πρόκειται για εκείνη της Τζούντι Ντεντς στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξσπηρ» του 1998 και της Μπεατρίς Στρέιτ στην ταινία Network του 1976.

Ο Άντονι Χόπκινς στην ταινία «Η σιωπή των αμνών» έπαιξε στην οθόνη για 24 αξιομνημόνευτα λεπτά και κέρδισε το Όσκαρ Ά Ανδρικού ρόλου.

Η Νικόλ Κίντμαν στην ταινία «Οι ώρες» το 2002 εμφανίστηκε 23 λεπτά ως Βιρτζίνια Γουλφ και κέρδισε Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου.

Τον ίδιο χρόνο που χρειάστηκε και ο Ντέιβιντ Νίβεν το 1958 για να πείσει την Ακαδημία να του δώσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Χωριστά Τραπέζια».

Ο Τζάρεντ Λέτο το 2013 εμφανίστηκε 21 λεπτά στην ταινία Dallas Buyers Club και κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Μαχερσάλα Άλι στην ταινία Moonlight έπαιξε 20 λεπτά και κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η Αν Χαθαγουέι το 2012 εμφανίστηκε μόλις τα 15 λεπτά από τα 158 της ταινίας η «Οι Άθλιοι» και κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Άλαν Άρκιν στην ταινία Little Miss Sunshine το 2006 εμφανίστηκε 15 λεπτά και κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η Γιουν Γιου-Τζουνγκ στο Minari του 2020 εμφανίστηκε 26 λεπτά και έγινε η πρώτη Κροάτισσα που κέρδισε Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ