Εικόνες 2007, δεκατέσσερα χρόνια μετά ζει η Ελλάδα, καθώς καίγεται σε δεκάδες σημεία.

Σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Ηράκλειο, Μάνη, Ρόδο, Κω, Ηλεία, Μεσσηνία και Αχαΐα οι φλόγες έχουν κάψει τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλα, ενώ οι αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Τα social media έχουν γεμίσει με μηνύματα συμπαράστασης προς όλους όσους δοκιμάζονται, ενώ παράλληλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας, συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που είναι αρκετά ενεργή στα social media, βλέποντας την τροπή που έχει πάρει η όλη κατάσταση, δημοσίευσε στο Instagram μια συγκλονιστική φωτογραφία με τα λόγια της να συγκινούν και να προβληματίζουν.

«Δεν είναι απλά μια φωτογραφία είναι το μέλλον που καίγεται… Ειλικρινά έφυγα από την Αθήνα πριν λίγες μέρες για να αλλάξω το «μέσα μου» και διαπιστώνω ότι με αυτά που βλέπω και ακούω η ψυχή μου δεν μπορεί να ευχαριστηθεί τί-πο-τα. Στη σκέψη μου δορυφόροι, οι άνθρωποι που ζούνε τον πύρινο εφιάλτη, τα ζώα, τα καμένα σπίτια, το περιβάλλον… Τεράστιο ευχαριστώ στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που βοήθησαν και βοηθούν ακόμα να αντιμετωπιστεί αυτή η πύρινη κόλαση που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της στην Ελλάδα. Δυστυχώς μας σκέπασε τη ψυχή πάλι η στάχτη κι αυτό το καλοκαίρι… Επειδή επόμενη μέρα δεν υπάρχει πια αλλά επόμενη εποχή
ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

————————
ΝΟ FORESTS
NO WATER
NO CLIMATE
NO FOOD
-ΝΟ LIFE-

Να κριθούν αναδασωτέες οι περιοχές της Ελλάδας που καίγονται… ΤΩΡΑ», έγραψε χαρακτηρστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ