Είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, Με μακρά μουσική πορεία και με τεράστιες επιτυχίες, πλατινένιους δίσκους, βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Στέφανος Κορκολής σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Την Πέμπτη ωστόσο τον είδαμε να μιλά στη Νάνσυ Νικολαΐδου και την εκπομπή «Ελένη», με αφορμή τις δυο παραστάσεις που ετοιμάζει στο Μέγαρο Μουσικής για τα 35 του χρόνια.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια λέγοντας: «Δεν γεννήθηκα με… άστρο, γεννήθηκα τυχερός. Η οικογένειά μου είχε να αντιμετωπίσει ένα παιδί-θαύμα και δεν το… χρησιμοποίησε το παιδί-θαύμα. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ξεκόλλα από το πιάνο, πήγαινε κάτω να παίξεις». Και πρόσθεσε: «Δεν στερήθηκα ποτέ το παιχνίδι για να προσέχω τα χέρια μου. Ρημαγμένος γυρνούσα από τη μπάλα. Δεν ήμουν καθόλου κάλος μαθητής. Μόνο στα μαθηματικά ήμουν κάλος. Το υπόλοιπο ήταν 1-2-Χ. Ήμουν και εριστικός με τους καθηγητές, αλλά πρώτα εκείνοι ήταν εριστικοί μαζί μου».

Μάλιστα θυμήθηκε μία σκοτεινή περίοδο της ζωής του: «Την ώρα που έμαθα ότι έχω καρκίνο, έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Όταν γύρισα από το πρώτο χειρουργείο ήταν στο σπίτι ένα πακέτο τσιγάρα και το πήρα και το έλιωσα. Όταν αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο ξεκινάς τις… οικονομίες και πετάς ότι είναι περιττό και τοξικό», περιέγραψε για την ασθένεια που πέρασε.

Τέλος για την προσωπική του ζωή απάντησε: «Αρκετές φορές σκέφτηκα να κάνω οικογένεια… μετά την αρρώστια μου δεν το ξανά σκέφτομαι. Δεν θα ήθελα ποτέ πλέον να ρισκάρω και να κάνω οικογένεια. Δεν κάνω μελλοντικά σχέδια. Δεν φαντάζομαι τίποτα. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ