Στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιως Ενωπίω» μίλησε ο Στέφανος Κορκολής για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο δημοφιλής συνθέτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και στο τσιγάρο που του προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα υγείας.

Μιλώντας, αρχικά για τα πρώτα του βήματα ως ερμηνευτής ο Στέφανος Κορκολής είπε:. «Δεν είναι το καλύτερο μου να τραγουδάω» και αποκάλυψε πως τα πρώτα του τραγούδια τα είχε στείλει για να τα τραγουδήσει η Νάνα Μούσχουρη, αλλά ο παραγωγός της δεν του τα έστειλε ποτέ πίσω.

«Σκέφτηκα πόσες κασέτες σάπισαν στα συρτάρια παραγωγών, γιατί δεν μπήκε κάποιος στον κόπο να τα ακούσει. Έτσι τραγούδησα εγώ αυτά τα τραγούδια. Από μια κασέτα που δεν έφτασε ποτέ, ξεκίνησα».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Υπάρχουν περίοδοι που στερεύω. Πολλές φορές. Στον δεύτερο εγκλεισμό είχα άρνηση να πάω στο πιάνο μου. Η σχέση μου με το πιάνο είναι καθημερινή. Έχουν υπάρξει πολλά μεγάλα διαστήματα που είχα κενό. Δεν κατέβαινε τίποτα. Υπάρχουν και περίοδοι που δεν σταματάω και είναι οι περίοδοι που είμαι πιο ευτυχισμένος. Η συγκίνηση από ανθρώπους που υπεραγαπώ μου φέρνουν έμπνευση, όπως με τον πατέρα μου που έχω χάσει. Στα υπόλοιπα όχι. Η έμπνευση είναι ο πιο απρόσμενος και αδιάκριτος επισκέπτης. Τρέχω να βρω μολύβι και χαρτί ή σηκώνομαι από το κρεβάτι μου για να καταγράψω κάτι. Δεν έχω όμως εξωτερικά ερεθίσματα».

Η μάχη με τον καρκίνο

Αναφερόμενος στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, δήλωσε: «Είναι ένα σοκ. Ενώ δυστυχώς έχει γίνει η αρρώστια της διπλανής πόρτας, δεν παύει όταν το μαθαίνεις ότι σου συμβαίνει, να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου με τον καρκίνο. Με κατέστρεψε το τσιγάρο και το λέω και θα το λέω στους νέους, να μην το βάλουν στο στόμα τους. Το τσιγάρο όντως προκαλεί καρκίνο και κουράγιο στους ανθρώπους που έχουν. Είναι μια δοκιμασία που δεν είναι σπάνια, δυστυχώς», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Περνάω ακόμα περιπέτειες με την υγεία μου. Σίγουρα όταν βρίσκομαι σε έξαρση έμπνευσης, δεν με προσέχω όσο θα όφειλα να με προσέχω. Αλλά από την άλλη έχω μπει σε ένα πρόγραμμα, που ξυπνάω νωρίς, δεν κοιμάμαι αργά, κάνω τη γυμναστική μου. Δηλαδή κάνω πράγματα ώστε να έρθει η ισορροπία εκεί που πρέπει. Στον εαυτό μου δεν μπορώ να πω εύκολα εδώ στοπ», είπε ο Στέφανος Κορκολής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ