Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ταξίδεψε στη Χίο για καλό σκοπό. Η οικοδέσποινα του Happy Day παρουσίασε μια ξεχωριστή εκδήλωση με έντονο φιλανθρωπικό στη Χίο. Ο λόγος για την εκδήλωση και το γεύμα αγάπης στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου στο Αιγαίο» που παρατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Συγκεκριμένα, στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου», στο Αίπος της Χίου, με αφορμή τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε μια εκδήλωση και ένα γεύμα, παρουσία του πατέρα Αντώνιου της «Κιβωτού του Κόσμου», πολλών εκπροσώπων του πολιτικού χώρου και αθλητές. Ανάμεσά τους ήταν ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Άγγελος Μπασινάς και ο Αντώνης Νικοπολίδης και άλλοι.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ταξίδεψε με χαρά στη Χίο και συμμετείχε στην εκδήλωση. Η ίδια μάλιστα με μια ανάρτησή της στο Instagram αναφέρθηκε στο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» και στην τιμή που ένιωσε ως παρουσιάστρια της εκδήλωσης.

«Είχα την τιμή να παρουσιάσω την εκδήλωση που έγινε στο σπίτι της κιβωτού του κόσμου στη Χίο, τη μοναδική δομή φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο. Ένας πυρήνας αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατάφερε να μεσολαβήσει και να συγκεντρώσει χορηγίες ώστε να ανακαινιστούν οι εγκαταστάσεις.

Με οικοδεσπότες τον πατέρα Αντώνιο αλλά και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη πραγματοποιήθηκε γεύμα αγάπης και στο πλαίσιο του έγιναν βραβεύσεις σημαντικών προσώπων του αθλητισμού», ανέφερε η Σταματίνα Τσιμτσιλή δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου:

Η «Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου» με έδρα την Χίο, είναι ένα χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας, που από το 2014 καλύπτει το τεράστιο κενό που υπάρχει σε δομές Παιδικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Φιλοξενεί, με εισαγγελική εντολή, αγόρια και κορίτσια από όλο το Αιγαίο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να τα προστατέψει από την παραμέληση και την κακοποίηση που βίωσαν από το ίδιο το οικογενειακό τους περιβάλλον. Το κύριο χαρακτηριστικό της «Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου» είναι η διατήρηση της αδελφικής σχέσης καθώς δίνει την δυνατότητα στα παιδιά αυτά, αγόρια και κορίτσια ανεξαρτήτου ηλικίας που είναι μεταξύ τους αδέρφια, να μεγαλώσουν μαζί.

Μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τα δεκάδες ζωάκια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό, και τα πρωτοποριακά προγράμματα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να θεραπεύσουμε τα ψυχικά τραύματα των παιδιών και ενδυναμωμένα και υγιή να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ