Ο Σωτήρης Κοντιζάς μπήκε στην ζωή μας πριν τέσσερα χρόνια και απο τότε μας χάρισε μοναδικές τηλεοπτικές στιγμες .Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου το 1983 και ανήκει στο ζώδιο των ιχθύων. Έχει την λάμψη και το star guality που μαγνητίζει τον τηλεθεατή. Το γυναικειο κοινό τον αγαπά αλλά εκέινος δηλώνει μπαμπας και φούλ ερωτευμένος με την γυναίκα που για χάρη της εγκατέλειψε μια καριέρα δίπλα σε σέφ διεθνούς φήμης.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, όλοι γνώριζαν στα πλατό του ριαλιτι μαγειρικής πως γεννιέται μια νέα τηλεοπτική persona. Στο master chef η χημεία του με τους άλλους δυο κριτές έδωσαν επιπλέον πόντους στο ριάλιτι μαγειρικής και από την πρώτη στιγμή ο ψηλόλιγνος σέφ με τα σχιστά μάτια με ιαπωνικές ρίζες δημιούργησε γύρω του έναν μύθο.

 Στον λογαριασμό του στο Instagram κάνοντας ένα γρήγορο πέρασμα θα διαπιστώσεις πως είναι λάτρης της φωτογραφίας. Ο γοητευτικός 38 χρονος σέφ, τα πρώτα του παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Ιαπωνία τόπο καταγωγής της μητέρας του.

 Η αγάπη του για την μαγειρική ξεκίνησε το 2007 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, και από εκεί στο Λονδίνο όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους σεφ του κόσμου και έμαθε τα μυστικά από τις περισσότερες κουζίνες του κόσμου.

Στο βιογραφικό του έχει ένα  πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 εργάστηκε ως μεταφραστής ιαπωνικής γλώσσας στην Αθήνα.

 Για τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του άφησε το Λονδίνο και την καριέρα του και στο πρόσωπο της  Δέσποινας βρήκε τον άνθρωπο για να δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Η κόρη του Αριάννα Τσιχίρο, ο γιος του Κένζι και το μόλις 7 μηνών κοριτσάκι είναι το δική προσωπική  ευτυχία.Ένας τρυφερός μπαμπάς ένα στοργικός σύζυγος που βρίσκει πάντα χρόνο για την οικογένεια του.

Οι φίλοι του λένε πως δεν αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ