Στον καναπέ του «Πάμε Δανάη!» έκατσε το πρωί της Πέμπτης(2/11) η Σμαράγδα Καρύδη.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε με τη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη για την παράσταση την οποία σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί, στο θέατρο «Ήβη», «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη», αλλά και για τα σχόλια που κάνουν για τη ζωή της και κατά πόσο την ενοχλούν.

Τι είπε για την παράσταση που σκηνοθέτησε;

«Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη, γιατί είναι πολύ αστεία, κάνει ωραία πολιτική και κοινωνική σάτιρα, γιατί παίζουμε όλοι εμείς και την φτιάξαμε με πολλή αγάπη και έχουμε χαρεί πάρα πολύ με την ανταπόκριση του κόσμου. Γιατί υπήρχε και τρομερή φόρα και προσδοκία που ήθελαν να το δουν και χαιρόμαστε γιατί φεύγουν τριπλά χαρούμενοι από ό, τι έρχονται.

Έχει γίνει δουλειά πάνω στο έργο γιατί ήταν παλιό, κάποια πράγματα δεν ισχύουν πια. Το πνεύμα του έργου το κρατάμε, το γράμμα έχει αλλάξει λίγο και το πώς γίνονται τα πράγματα. Έπρεπε να γίνει πιο σύγχρονο. Ήταν μεγάλο και έπρεπε να κοπεί αρκετά, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι αναφορές στο ’76 σε πρόσωπα της Ιταλίας που δεν μπορείς να τα καταλάβεις τώρα, είναι άλλα τα ζητούμενα τώρα πια.

Τότε ήταν ο ψυχρός πόλεμος ακόμα, υπήρχε το Τείχος. Σίγουρα υπάρχει το ζητούμενο ενός καλύτερου κόσμου, αλλά όχι με της εποχής εκείνης τον τρόπο. Θεωρώ ότι είναι ίδια τα πράγματα, πάντα κάνουν έναν κύκλο, και άσχημα και καλά. Τα έχει όλα η ζωή», είπε αναφορικά με την παράσταση.

«Είμαι κάφρος λίγο»

Για τα σχόλια που δέχεται για την προσωπική της ζωή και τα social media, είπε:

«Δεν πολυδιαβάζω σχόλια, μια στο τόσο το κάνω. Δεν έχει και πολύ νόημα να καταθέτεις την άποψή σου γιατί δε θα αλλάξει κάτι, δεν μπορείς να μετατοπίσεις κανέναν. Επειδή τώρα τάχα μου κάνουμε ότι δεν είμαστε κουτσομπόληδες. Όλοι θέλουν να μάθουν για τον άλλον ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Για τα σχόλια έχει σημασία και ποιος τα κάνει, πάντα μετράς ποιος τα κάνει.

Είμαι κάφρος λίγο, όχι όσο θέλω. Άμα το αμολήσω, πιστεύω ότι δε θα έχω καλό τέλος. Γενικά συγκρατούμαι σε αυτό. Δεν μπορεί οτιδήποτε σου έρχεται να το εκθέσεις δημοσίως.

Το χιούμορ είναι το μόνο που σε κάνει να αντέχεις. Βλέπεις από την αστεία πλευρά και όλα γίνονται πιο εύκολα, τα πάντα έχουν αστεία πλευρά. Το γέλιο το θεωρώ δώρο που μπορείς να κάνεις και στον εαυτό σου και στους άλλους, γι’ αυτό τη θεωρώ την κωμωδία κάτι πολύ σοβαρό».

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ