Στο Κηποθέατρο Παπάγου για να θαυμάσει τη μητέρα του επί σκηνής βρέθηκε αυτές τις μέρες ο Ορφέας Αυγουστίδης. Ο τηλεοπτικός «Αστέρης» του «Σασμού» παρακολούθησε την παράσταση «Ματωμένος Γάμος» που συνεχίζει την περιοδεία της στην Ελλάδα και χάρισε το θερμό του χειροκρότημα στη μητέρα του. Ιδιαίτερα τρυφερή ήταν και η αγκαλιά του Ορφέα Αυγουστίδη στη Μαρία Τζομπανάκη στα παρασκήνια της παράστασης.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε για 2 συνεχόμενα χρόνια η περιοδεία της ανατρεπτικής κωμωδίας η «Μήδεια» του Μποστ, η θεατρική εταιρεία Μυθωδία παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό έργο και συγκεκριμένα το «Ματωμένο Γάμο» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Τον κεντρικό ρόλο της μάνας ενσαρκώνει η εξαίρετη Μαρία Τζομπανάκη. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Στην παράσταση που πραγματοποιήθηκε μάλιστα στο Κηποθέατρο Παπαγου βρέθηκε και ο γιος της Μαρίας Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης και τράβηξε πάνω του τα φωτογραφικά φλας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ματωμένος γάμος, η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως είναι οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τα έργα του Σέξπηρ, του Στρίντμπεργκ, του Τσέχωφ ή του Τένεσι Ουίλιαμς.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ