Ο Πέτρος Κωστόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο «The 2night show» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίοδο που εργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δούλεψα 4 με 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής. Είχα πάρει ένα ντοκτορά στο Παρίσι και έκανα αυτό. Ταυτόχρονα δούλευα και στη σοσιαλιστική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που τότε εκπροσωπούνταν εκεί με κάποιους βουλευτές.

Αυτό που μου έχει μείνει από το Ευρωκοινοβούλιο είναι ότι δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές. Δηλαδή τα υπόλοιπα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτά που αποφασίζουν. Εκεί πέφτουν πάρα πολλά χρήματα. Τότε ήταν πάρα πολλά τα χρήματα. Και τότε γινόταν μια άλλη απάτη που την έκαναν όλοι» σημείωσε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν διαφημιστικά όπως ο Αλέξης Γεωργούλης»

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε: «Θυμάμαι το είχα πει στον Παπανδρέου και είχε γίνει Τούρκος. Δηλαδή έπαιρναν έναν μισθό που ήταν πάρα πολύ μεγάλος. Για να καταλάβεις, εγώ ως επιστημονικός σύμβουλος έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και τετραπλάσιο των Ευρωβουλευτών.

Όπου πήγαιναν, σε κάποια Επιτροπή, έριχναν μια υπογραφή και έπαιρναν επιπλέον χρήματα. Νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Δεν τους ήλεγχαν. Μετά στένεψε. Είναι περισσότερο μια αίθουσα δημοσίων σχέσεων παρά αποφάσεων.

Γενικά δεν έχω μια εκτίμηση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί, δεύτεροι, τρίτοι όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε και άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποιον μεγάλο άνδρα. Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν διαφημιστικά, όπως ο Αλέξης Γεωργούλης. Ήταν ηθοποιός, μαζεύει ψήφους».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Κωστόπουλος: «Είμαι αυστηρός πατέρας όταν ξεπεραστούν τα όρια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ