Ο Απόστολος Ρουβάς έχει καταφέρει να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και μέσα από το Survivor. Είχε ήδη «χτίσει» την καλή του φήμη μέσα από τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» την προηγούμενη σεζόν με την ιδιότητα του σεφ. Με αυτή την αφορμή είχε φωτογραφηθεί για το περιοδικό ΟΚ! -από την Ολυμπία Κρασαγάκη- και μίλησε για τη ζωή του στην Κάλλια Καστάνη.

«Η αλήθεια είναι πως έχω δει πολύ λίγες εκπομπές. Δυσκολεύομαι να βλέπω τον εαυτό μου στην τηλεόραση. Μου φαίνεται λίγο αλλόκοτο», είχε πει ο Απόστολος Ρουβάς στην ερώτηση αν ξαναβλέπει τις μαγειρικές του στην εκπομπή του Mega.

Πριν από το Survivor, τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε φροντίζοντας το σπίτι, δοκιμάζοντας συνταγές και κάνοντας γυμναστική. «Το τελευταίο διάστημα τρέχουμε με την παρέα μου στο βουνό, στην Πάρνηθα ή την Πεντέλη», είχε πει ο αδερφός του Σάκη Ρουβά που φαίνεται πως ήταν έτοιμος για το ριάλιτι επιβίωσης.

Ο Απόστολος Ρουβάς φαίνεται πως ακολούθησε και αυτή τη φορά τη στμβουλή που του έδωσε ο αδερφός του στο τηλεοπτικό του ξεκίνημα. «Ο Σάκης με βοήθησε να ξεκαθαρίσω αυτά που είχα κι εγώ το μυαλό μου. Μου είπε να ακούσω το ένστικτό μου και, αν το θέλω πραγματικά, να προχωρήσω».

Η παιδική του ηλικία και οι δουλειές πριν από την τηλεόραση

Πώς ήταν να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια με τρία αγόρια;

Πολλή φασαρία; Ε, ναι, όπως σε όλες τις πολυμελείς οικογένειες. Αλλά ήταν ωραία, ξένοιαστα χρόνια, γεμάτα παιχνίδι και περιπέτεια. Μέναμε έξω από το κέντρο της πόλης (σ.σ. μεγάλωσε στην Κέρκυρα) σε μια περιοχή μάλλον αραιοκατοικημένη, δίπλα σε χωράφια, αλάνες, μικρά δασάκια. Ήταν ένας ιδανικός παιδότοπος! Τρέχαμε με ποδήλατα, σκαρφαλώναμε στα δέντρα, φτιάχναμε σπιτάκια, κάναμε ό,τι τρέλα μπορείς να φανταστείς.

Ήταν όμως και δύσκολα χρόνια; Με στερήσεις;

Σίγουρα. Με τη διαφορά πως αυτό εμείς δεν το βιώναμε όπως θα το βίωνε σήμερα ένα παιδί σε μια μεγάλη πόλη. Άλλωστε ήταν μια εποχή που οι εύπορες οικογένειες ήταν λιγότερες – οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέραμε ήταν στην ίδια κατάσταση με μας.

Είναι αλήθεια ότι δούλευες σε μπαρ από τα 11;

Ναι, σέρβιρα αναψυκτικά σε ένα μπαρ εστιατορίου. Το έκανα, όμως, γιατί μου άρεσε. Ήθελα να έχω το δικό μου χαρτζιλίκι, να μη ζορίζω τους γονείς μου με τα έξοδά μου.

Με τα αδέλφια σου μεγαλώνοντας κάνατε παρέα;

Ναι, περισσότερο με τον μεσαίο αδελφό μου, τον Βασίλη, είχαμε κοινές παρέες. Με τον Σάκη όχι και τόσο – άλλωστε έχουμε πέντε χρόνια διαφορά. Στις μικρότερες ηλικίες αυτές οι διαφορές είναι τεράστιες.

Ποιος από τους τρεις σας ήταν πιο ζωηρός;

Ο Βασίλης νομίζω. Εγώ ήμουν πιο συνεσταλμένος, πιο ντροπαλός. Όχι αυτό που θα έλεγες υπάκουος ή «ήσυχο παιδί», αλλά πιο λιγομίλητος.

Διάβασα κάπου πως έχεις δυσλεξία και δυσορθογραφία. Αυτό πότε το ανακάλυψες;

Στο Λύκειο, δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς γιατί ήταν μια –αδιάγνωστη τότε– μαθησιακή δυσκολία που μου δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορούσα να διαβάσω, δεν μπορούσα να γράψω, να κατανοήσω ή να απομνημονεύσω κάτι. Ακόμα και σήμερα δυσκολεύομαι στην ανάγνωση.

Αν το είχες μάθει νωρίτερα, θα ήταν αλλιώς; Θα ήθελες να έχεις σπουδάσει κάτι;

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Και να είχα μικρός κάποια όνειρα, ναυάγησαν νωρίς. Κι όσο έβλεπα ότι προσπαθούσα χωρίς αποτέλεσμα, απογοητευόμουν περισσότερο. Προς το τέλος, τα είχα παρατήσει κι εγώ.

Φημολογείται πως η καριέρα σου μπροστά στις κάμερες ξεκίνησε από το BBC…

Aλήθεια είναι. Είχα πάρει μέρος ως κομπάρσος σε μια ταινία του ΒΒC, που είχε γυριστεί στην Κέρκυρα – στο Δημοτικό ήμουν ακόμα. Είχαμε κάνει τέσσερα γυρίσματα, μη φανταστείς κάτι τρομερό. Μας έλεγαν, για παράδειγμα: «Περάστε τρέχοντας εκείνο το στενάκι και στρίψτε στη γωνία» ή «Παίξτε στην πλατεία κάνοντας ότι πετάτε πορτοκάλια ο ένας στον άλλο». Η αμοιβή μου ήταν 20.000 δραχμές – πολλά χρήματα για εκείνη την εποχή. Με αυτά αγόρασα το πρώτο μου ποδήλατο.

Από τότε έχεις κάνει πολλές δουλειές;

Πολλές. Νομίζω πως έχω κάνει τα πάντα. Πωλητής σε μαγαζί με τουριστικά είδη, τυπογράφος, delivery boy, φανοποιός, έχω δουλέψει σε μπαρ και εστιατόρια σε όλα τα πόστα, σε εταιρεία με ιστιοπλοϊκά ως υπάλληλος, στις μεταφορές και αργότερα ως skipper – αυτή η τελευταία δουλειά μού άρεσε πολύ.

Και γιατί σταμάτησες;

Διότι στην εταιρεία που δούλευε τότε ο αδελφός μου ο Βασίλης –μια εταιρεία εισαγωγής ρούχων– έψαχναν προσωπικό για το τμήμα πωλήσεων και μου πρότεινε να έρθω να δουλέψω μαζί του. Έτσι, μετακόμισα για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2000. Αλλά δεν μου άρεσε κι έφυγα.

Η μεγάλη του αγάπη για τη μαγειρική

Ο παίκτης των Διασήμων έχει αναλάβει, όπως ήταν αναμενόμενο, το φαγητό των συμπαικτών του στο Survivor. Ο Απόστολος Ρουβάς καλείται να μαγειρέψει σε μια ιδιαίτερη συνθήκη αλλά φαίνεται πως έχει ικανοποίηση τους συμπαίκτες του μέχρι στιγμής με τις μαγειρικές του ικανότητες.

Με τη δουλειά έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις από δω και στο εξής, αν θα επιδιώξεις μια καριέρα στην τηλεόραση ή θα προσπαθήσεις να εξελιχθείς μαγειρικά;

Η αλήθεια είναι πως για την ώρα αφήνω λίγο τον χρόνο να κυλήσει, μέχρι να δω τι θα κάνω στο μέλλον. Δεν έχω πάρει ακόμα αποφάσεις. Είναι ωραία η εκπομπή, η τηλεόραση προσφέρει μεγάλη προβολή, όμως εμένα με ενδιαφέρει εξίσου να εξελιχθώ μαγειρικά, να βελτιώσω τις δεξιότητές μου, να αρχίσω να δημιουργώ πιάτα.

Τι είδους φαγητά αγαπάς να φτιάχνεις;

Μου αρέσει πολύ το healthy living αλλά και τα παραδοσιακά πιάτα, η ελληνική κουζίνα που αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Βλέπω πως ο κόσμος τα αγαπάει, ίσως επειδή ένα «μαμαδίστικο» φαγητό σε πάει πίσω σε εποχές αθωότητας και ξενοιασιάς.

Ποιο φαγητό έχει για σένα αυτή τη γεύση;

Πολλά. Τα γεμιστά ήταν η γεύση του καλοκαιριού μετά το μπάνιο. Το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες μού θυμίζει Κυριακές που μοσχοβολούσε όλο το σπίτι. Το ίδιο και η κερκυραϊκή παστιτσάδα της μάνας μου – μαζευόμασταν πάνω από την κατσαρόλα, πριν κατέβει από τη φωτιά, και κάναμε «βούτες» σε εκείνη τη θεϊκή σάλτσα. Ευτυχία…

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη για το περιοδικό ΟΚ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ