Ο Απόστολος Ρουβάς δεν διστάζει να δοκιμάζει νέες εμπειρίες και να εξερευνά συνεχώς τον εαυτό του. Χωρίς αποστασιοποιείται τις μαγειρικές του ικανότητες, δήλωσε εξαρχής πως στο Survivor στο οποίο συμμετέχει τη φετινή σεζόν δεν θα ασχολείται μόνο με αυτό καθώς τον ενδιαφέρει να ανακαλύψει νέες του δυνατότητες και ταλέντα.

Το επίθετό του είναι μια ολόκληρη ιστορία αφού όπως πολύ καλά γνωρίζεις είναι αδελφός του Σάκη Ρουβά και 5 χρόνια μικρότερός του.

Είναι παιδί της άνοιξης! Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 24 Απριλίου του 1977, είναι σήμερα 44 ετών και αστρολογικά δυναμικός και επίμονος όπως κάθε Ταύρος.

Instagram @apostolos_rouvas

Η αγάπη για τη μαγειρική και τα επαγγέλματα που έχει αλλάξει

Πριν τον δούμε τηλεοπτικά έκανε αυτό που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «τυχοδιωκτική ζωή» αφού έχει δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε διάφορα επαγγέλματα.

  • Υπήρξε περίοδος που ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος σε εταιρεία εισαγωγής ρούχων.
  • Έχει ασχοληθεί με ιστιοπλοικά σκάφη καθώς έχει δίπλωμα και δούλευε σαν καπετάνιος!
  • Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε μαγαζιά στην Κέρκυρα ως μπάρμπαν και μαιτρ.
  • Ενώ η πρώτη φορά που δούλεψε επαγγελματικά σε κουζίνα ήταν σε πιτσαρία του νησιού.

Ήρθε στην Αθήνα πριν 8 χρόνια, αν και στο παρελθόν είχε για κάποια διαστήματα εργαστεί ξανά στην πρωτεύουσα.

  • Η αγάπη του για το φαγητό του χάρισε τη στήλη της μαγειρικής στην τηλεοπτική εκπομπή της Δανάης Μπάρκα από όπου το ευρύ κοινό τον γνώρισε τηλεοπτικά. Οι συνταγές του γίνονταν ανάρπαστες, αν και ο ίδιος μπήκε στην ομάδα του «Πάμε Δανάη» χωρίς καν να έχει ολοκληρώσει ακόμα τις μαγειρικές σπουδές του στη Le Monde, αφού είχε τότε ακόμα ένα εξάμηνο για να ολοκληρώσει τη σχολή. Αν και είχε αρχικά πολύ άγχος για την έκθεσή που περιλάμβανε αυτή η δουλειά και τις αμέτρητες συνταγές, απόλαυσε το δημιουργικό κομμάτι αυτής της διαδρομής.
  • Από… κούνια ανήσυχος, ο Απόστολος Ρουβάς μπορεί κανείς να πει ότι έχει δοκιμάσει και το ταλέντο του στην υποκριτική! Σε πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε στην παραγωγή του BBC “My Family and Other Animals” που γυρίστηκε στην Κέρκυρα ως κομπάρσος. Με τα χρήματα που πήρε από την παραγωγή αυτή, τα οποία ήταν 20.000 δραχμές, πήρε το πρώτο του ποδήλατο.

Το γεγονός που συντάραξε τη ζωή του, τα κιλά που έχασε, η υγιεινή διατροφή και τα sports

Ως chef ο Απόστολος Ρουβάς είχε συχνά στις προτάσεις του άκρως δυναμωτικά γεύματα, αφού ο ίδιος είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής, αλλά και ένας εξαιρετικά αθλητικός τύπος.

Τα extreme sports είναι ένα ακόμα πάθος του και συχνά μοιράζεται φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις πεζοπορίες που κάνει στη φύση.

Φανατικός του τζόκινγκ και των πολεμικών τεχνών με ιδιαίτερη προτίμηση στο καράτε και το kick boxing. Λατρεύει ακόμα τις καταδύσεις ενώ χορεύει και λάτιν!

Ωστόσο, τα πράγματα στη ζωή του δεν ήταν πάντα έτσι. Ένα συνταρακτικό γεγονός που του συνέβη, τον έβαλε στη διαδικασία να κάνει αλλαγές στη ζωή του. Έχασε 15 κιλά και αρχισε έβαλε στη ζωή του την άσκηση.

«Μου συνέβη ένα πολύ συνταρακτικό γεγονός στο νησί, που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο πως άλλαξα στάση ζωής. Ήταν η μεγάλη αλλαγή που έκανα τότε να αθλούμαι, να φροντίζω τον εαυτό μου και να τα βλέπω διαφορετικά. Είχα πολλά κιλά παραπάνω. Είμαι 85 τώρα κι ήμουν περίπου 100. Την πρώτη φορά που πήγα να τρέξω με έναν φίλο, κατάφερα κι έτρεξα πέντε λεπτά και κόντεψα να λιποθυμήσω. Δεν είχα κάνει ποτέ ξανά αθλητισμό συστηματικά κι αποφάσισα να τα αλλάξω όλα. Έκοψα το τσιγάρο κι έχασα 15 κιλά», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Ελεονώρα Μελέτη.

Η προσωπική του ζωή και ο άγνωστος αρραβώνας

Την περασμένη άνοιξη, ο Απόστολος Ρουβάς είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» πως δεν είναι μόνος στην προσωπική του ζωή.

«Τη δεδομένη στιγμή δεν είμαι μόνος. Δήλωση. Αυτό είναι κάτι που δεν μοιράζομαι εύκολα. Το πόσο καιρό είμαι με έναν άνθρωπο, γιατί είμαι, ποιος είναι, είναι κάτι τελείως προσωπικό δικό μου. Μπορεί να το μαθαίνουν τώρα αλλά μπορεί να μην είναι τώρα να είναι πιο παλιό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παλαιότερα, είχε ακόμα εκμυστηρευτεί στο Dot. πως είχε αρραβωνιαστεί αν και η σχέση αυτή δεν οδηγήθηκε τελικά στον γάμο.

«Σε γάμο δεν έχω φθάσει, αλλά έχω κάνει έναν αρραβώνα. Ήταν μια τυπική διαδικασία για να μετακινηθούμε και να μείνουμε μαζί. Ήμουν ένα χρόνο αρραβωνιασμένος και είχα τέσσερα χρόνια σχέσης. Έχω κάνει και μεγαλύτερες σχέσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ