Η Ντόρα Μακρυγιάννη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Η ίδια αποκάλυψε πως δεν πρόκειται για κάποιο όνειρο που είχε από την παιδική της ηλικία αλλά προέκυψε έπειτα τη συμμετοχή της σε μια ερασιτεχνική ομάδα.

«Δεν ήθελα από μικρή να ασχοληθώ με την υποκριτική, καθόλου. Μπήκα σε μια ερασιτεχνική ομάδα, έκανα κάποιες πρόβες, ανεβάσαμε κάποιες παραστάσεις, ήρθαν τα Κόκκινα Φανάρια όπου έκανα τον ρόλο που έκανε η Ελένη Ανουσάκη στην ελληνική ταινία και τρελάθηκα.

Τότε είπα “ποιο γραφείο στις 8 η ώρα το πρωί; Μπορώ να πάω για πρόβα”. Δεν το περίμενα πως θα με πάρουν στο Εθνικό Θέατρο και για αυτό μια εβδομάδα έδινα εξετάσεις παντού.

Όπου υπήρχε δηλαδή σχολή, τις είχα βάλει κάτω και έδινα. Η πρώτη σχολή που έδωσα εξετάσεις ήταν αυτή του Εθνικού θεάτρου. Πήγα όμως χωρίς καθόλου άγχος γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν θα περάσω. Πήγα, μάλιστα, στο όριο γιατί την επόμενη χρονιά δεν θα μπορούσα ηλικιακά να δώσω εξετάσεις.

Μόνη μου είχα αποφασίσει να προετοιμάσω τη Νίνα από τον Γλάρο του Τσέχωφ και νομίζω, επίσης, την Ανδρομάχη από τις Τρωάδες», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ