Η άλλοτε μελαχρινή Νανά Βενέτη υπήρξε ένα από τα sex symbols των 80s. Ωστόσο, η ίδια αποφάσισε να αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος. «Δεν ήταν καθόλου ξαφνικά. Ήταν πολύ συνειδητή απόφαση. Το είχα προγραμματίσει. Ήθελα πριν μεγαλώσω, όσο ακόμα είμαι νέα να κάνω και άλλα πράγματα. Γενικώς είμαι άνθρωπος που πειραματιζόμουν. Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα φτάσω σε μια ηλικία και θα είμαι στη σκηνή ακόμα, θα παίζω ή θα είμαι ηθοποιός. Ήθελα να κάνω κι άλλα πράγματα. Ήθελα να έχω την ελευθερία μου. Δεν με πίεσε κάτι. Το έκανα συνειδητά.

Ήμουν 15 χρόνια ανελλιπώς σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Δεν είχα κάτσει καθόλου. Με πίεσε πάρα πολύ ότι δεν είχα χρόνο καθόλου για προσωπική ζωή. Ήθελα να κάνω οικογένεια. Να δημιουργήσω τις συνθήκες. Γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Ήθελα να τα αλλάξω όλα. Δεν δυσκολεύτηκα», εξομολογήθηκε στην εκπομπή Love It όπου βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Τρίτης και έτσι το 1994 έπαιξε στην τελευταία της παράσταση.

Στη συνέχεια μάλιστα η ηθοποιός ανέφερε: «Μεγαλώνοντας θεωρούσα ότι θα ήθελα ένα άλλο επίπεδο ζωής. Μια άλλη ποιότητα ζωής. Αυτό ήταν να έχω μια ανεξαρτησία. Να μπορώ να αρρωστήσω. Να πάω κάπου».

Με τον Βρετανό σύζυγό της, Νάιτζελ Ντιν είναι 18 χρόνια μαζί και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Τσαρλς Ευάγγελο Ντιν ο οποίος είναι 15 ετών.

«Ο γιος μου είναι 15 χρονών τώρα. Είναι πολύ δύσκολη φάση. Έζησα τη γέννησή του και την εξέλιξή του. Μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου να μου επιβάλει τι θα κάνω και τι δεν θα κάνω», ανέφερε η ηθοποιός. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η επιθυμία της ήταν να έχει έναν άνθρωπο δίπλα της εκτός του χώρου του θεάματος.