Η απουσία της Ριάνα από το Met Gala ήταν αναμενόμενη, η ίδια είναι έγκυος και τα κρούσματα Covid στη Νέα Υόρκη πολλά. Η Vogue και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στην καλλιτέχνιδα και επιχειρηματία.

Δημιούργησαν ένα μαρμάρινο γλυπτό με χρυσές λεπτομέρειες, το οποίο αναπαριστά την ίδια. Το Met Museum φρόντισε να παρουσιάσει τη διάσημη τραγουδίστρια στην εγκυμοσύνη της και όχι σε κάποια άλλη φάση της ζωής της, τονίζοντας έτσι τη συμβολή της στoν εκσυγχρονισμό της μόδας για τις έγκυες γυναίκες.

Η Ριάνα έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια την επιθυμία της να φέρει έναν «άλλο αέρα» στον χώρο της μόδας. «Το σώμα μου κάνει απίστευτα πράγματα αυτή τη στιγμή και δεν πρόκειται να ντραπώ για αυτό. Είναι μία περίοδος που κανονικά, θα έπρεπε να τη γιορτάζω. Γιατί να κρύψει κάποια την εγκυμοσύνη της; Ελπίζω να καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε το τι θεωρείται “αξιοπρεπές” για τις έγκυες γυναίκες», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στη Vogue.

O επίσημος λογαριασμός του Μουσείου στο Instagram ανάρτησε ένα βίντεο, που δείχνει το άγαλμα της Ριάνα και κάτω από αυτό έγραψε: «Συνήθως, το πιο εμβληματικό άγαλμα θεάς στο Μητροπολιτικό Μουσείο θεωρείται αυτό της Ειρήνης. Τώρα όμως, έχουμε τη Ριάνα, απευθείας από το εξώφυλλο της Vogue».

Στη συνέχεια και η τραγουδίστρια αναδημοσίευσε το βίντεο, ευχαριστώντας τους δημιουργούς για την «τιμή που της έκαναν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ