Μπορεί να αναβλήθηκε τον περασμένο Μάη λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το Met Gala 2021, όμως, το μεγαλύτερο event μόδας της χρονιάς, επιστρέφει στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής.

Το συγκεκριμένο event πραγματοποιείται παραδοσιακά την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, αλλά φέτος λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για τον Σεπτέμβρη. Η αλλαγή αυτή έφερε αλλαγές στον προγραμματισμό και κάποιες ηχηρές απουσίες.

Το event όμως , είναι αντάξιο των προσδοκιών και έχει για μια ακόμη χρονιά διάσημους καλεσμένους και εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Το Met ball, ή Met gala, είναι το αντίστοιχο event του κόσμου της μόδας με τα Όσκαρ. Είναι μια βραδιά όπου οι σχεδιαστές, τα μοντέλα και οι σταρ του Χόλιγουντ συγκεντρώνονται με τις πιο υπερβολικές εμφανίσεις της χρονιάς για να γιορτάσουν και να συγκεντρώσουν χρήματα σε μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Συνήθως, όλοι ντύνονται σύμφωνα με το θέμα και με την αισθητική της έκθεσης που φέτος είναι «American Independence», (Αμερικανική Ανεξαρτησία).

Οικοδεσπότες της φετινής χρονιάς, που βοηθούν στη διοργάνωση της εκδήλωσης είναι οι: Τιμοτέ Σαλαμέ, η Μπίλλι Άιλις, η Αμάντα Γκόρμαν και η Ναόμι Οσάκα που θα διευθύνουν την υπόθεση, ενώ ο Τομ Φορντ, ο Άνταμ Μοσερί του Instagram και η Άννα Γουίντουρ θα έχουν τιμητικές θέσεις.

Οι πρώτες αφίξεις μάλιστα έγιναν.

Παραμυθένια εμφάνιση από την Μπίλλι Άιλις με φόρεμα oscar De La Renta.

Η Αμάντα Γκόρμαν με μπλε τουαλέτα.

Η Naz Perez Με κόκκινο φόρεμα Oscar De La Renta.

H Keke με δημιουργία Sergio Hudson.

Η Άννα Γουίντουρ με φόρεμα Oscar De Le Renta.

Η γυμνάστρια Νία Ντενίζ με ολόσωμη μπλε φόρμα Stella Mc Cartney.

Ασπρόμαυρο outfit για τον Τιμοτέ Σαλαμέ,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ