Το πριγκιπάτο του Μονακό είναι χωρίς αμφιβολία συνώνυμα της πολυτέλειας, της κομψότητας και του απέραντου πλούτου, όμως δεν ήταν πάντοτε έτσι ακριβώς. Την περίοδο που βρισκόταν σε παρακμή με κίνδυνο να εξαφανιστεί από την ιστορία των βασιλικών οικογενειών υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη Μέριλιν Μονρόε. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ Royals: Keeping the Crown η Μέριλιν έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει εκείνη η πριγκίπισσα του Μονακό, αφού ήταν η επικρατέστερη στην αρχή για τη θέση της συζύγου του Ρενιέ.

Οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε ο οίκος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτασαν τον πρίγκιπα του Μονακό μια ανάσα από το να χάσει το στέμμα του. Το γεγονός δε ότι σε ηλικία 32 ετών ήταν ανύπαντρος έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο που έπρεπε να αναλάβει αφού δεν είχε διάδοχο. Η λύση ήταν να αναζητηθεί η κατάλληλη νύφη για τον πρίγκιπα, η οποία θα μπορούσε να φέρει τη λάμψη πίσω στο Μονακό. Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν προς το Χόλιγουντ και τη βασίλισσα της μεγάλης οθόνης, Μέριλιν Μονρόε.

Η ηθοποιός βρισκόταν ψηλά στις λίστα με τις υποψήφιες, όμως το κώλυμα που υπήρχε, ήταν πως η εικόνα του sex symbol που είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια δεν ταίριαζαν καθόλου με το προφίλ της βασιλείας. Επομένως, το όνομά της χρειάστηκε να διαγραφεί σχεδόν αμέσως από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες.

Η επίσης ηθοποιός Γκρέις Κέλι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και τελικά ήταν εκείνη που ερωτεύτηκε παράφορα ο πρίγκιπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ