Έχοντας πάρει απόσταση από τη θέση της καρέκλας της κριτικής επιτροπής του X Factor, η Μαρίζα Ρίζου κάνει έναν μικρό απολογισμό αυτής της εμπειρίας. Η τραγουδίστρια που τα τελευταία χρόνια συνθέτει και μουσική για το θέατρο εξομολογήθηκε στην εκπομπή Dot. ότι νιώθει τον Στέλιο Ρόκκο αδελφό της, ότι με τον Χρήστο Μάστορα υπήρξε στιγμή που καυγάδισαν, ενώ παραδέχεται ότι υπήρξαν στιγμές άβολες τις οποίες όμως διαχειρίστηκε με ευγένεια.

«Στο X-Factor ήμουν γνωμοδότρια, έλεγα απλώς τη γνώμη μου. Η λέξη κριτής έχει κάτι αποδοκιμαστικό, το οποίο δεν θα ήθελα να έχω ποτέ. Σε αυτές τις καρέκλες που καθόμασταν ακόμα και η Έλα Φιτζέραλντ να καθόταν και o Φρέντι Μέρκιουρι και ο Φρανκ Σινάτρα, δεν πιστεύω ότι κανένας μπορεί να πει για κανέναν εάν κάνει για τη μουσική ή δεν κάνει. Ποιος είσαι εσύ για να κόψεις τα φτερά ενός ανθρώπου ή να του πεις ότι κάνεις ή δεν κάνεις;», ανέφερε αρχικά η τραγουδίστρια.

Στη συνέχεια η Μαρίζα Ρίζου μίλησε τόσο για τα όσα κρατά με θετικό πρόσημο από το X Factor, όσο και για εκείνα με αρνητικό.

«Έχω περάσει εκπληκτικά στο σόου. Έχω κερδίσει εξαιρετικούς φίλους. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα ένιωθα τον Στέλιο Ρόκκο αδελφό μου. Θα το ξανάκανα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους 1000%. Με κάποιους όρους που θεωρώ ότι πιθανότατα δεν θα δεχόταν κανένας.

Δε θέλω γενικά ούτε να ταράζομαι, ούτε να μη διασκεδάζω. Αν μπορούσα. να με προστατέψω σε όλους τους τομείς από όρους ταρακτικούς, θα το έκανα. Δε μπορείς να τα προστατέψεις όλα βέβαια. Στο τέλος της ημέρας όμως βλέπεις ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρέθηκα σε άβολες καταστάσεις για την ψυχή μου, και πάλι ευγνωμονώ το σύμπαν ή τον Θεό που έφερε τα πράγματα όπως τα έφερε γιατί πιστεύω ότι οι άβολες στιγμές και οι δυσκολίες είναι αυτές που μπορούν να σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τα όριά σου.

Διαχειρίστηκα θεωρώ τις άβολες στιγμές με ευγένεια. Δε μπήκα ούτε σε ένα άρθρο να διαβάσω το οτιδήποτε. Όλους αυτούς τους μήνες, αυτό που έκανα ήταν να εστιάζω στη χαρά.

Εγώ με τον Χρήστο έχω τσακωθεί σε ένα γύρισμα, επειδή έχουμε κανονική σχέση, ανθρώπινη. Είχαμε αβολοσύνες και μεταξύ μας μέχρι να γνωριστούμε αλλά αγαπηθήκαμε και γνωριστήκαμε ουσιαστικά.

Ένα πράγμα δε θέλω γενικά, δε θέλω μανούρες. Δε θέλω να ζω έτσι. Είναι στάση ζωής αυτό», κατέληξε η τραγουδίστρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ