Η Μαντόνα με μια ανάρτησή της στο Twitter ζητά να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων της με το Βατικανό και φυσικά να της δοθεί συγχώρεση. H ίδια δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το Βατικανό την έχει αφορίσει τρεις φορές.

Σε ανάρτησή της την Πέμπτη (05/05) η Μαντόνα έγραψε για την συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο: «Γεια σας, πάτερ Φραγκίσκε. Είμαι καλή Καθολική. Ορκίζομαι! Εννοώ ότι δεν ορκίζομαι! Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από την τελευταία εξομολόγησή μου. Θα ήταν δυνατό να συναντηθούμε μια μέρα για να συζητήσουμε κάποια σημαντικά θέματα; Με έχουν αφορίσει τρεις φορές. Δεν μου φαίνεται δίκαιο. Με εκτίμηση, Μαντόνα».

Η περίεργη σχέση της Αμερικανίδας σούπερ σταρ με την εκκλησία άρχισε το 1989 με το βίντεο κλιπ του Like a Prayer, στο οποίο φαίνονταν φλεγόμενοι σταυροί ενώ υπήρχε ερωτική απεικόνιση του Χριστού. Αποτέλεσμα ήταν να απαγορευτεί από το Βατικανό.

Η δεύτερη φορά ήταν το 1990 στην περιοδεία της Blond Ambition, στην οποία συμμετείχαν χορεύτριες ντυμένες καλόγριες. Μάλιστα τότε ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ είχε κάνει λόγο για «ένα από τα πιο σατανικά σόου στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mαντόνα μεταξύ άλλων προκάλεσε την οργή της Καθολικής Εκκλησίας με την εμφάνισή της σε συναυλία στη Ρώμη το 2006. Συγκεκριμένα τότε είχε εμφανιστεί στη σκηνή σαν «σταυρωμένη».

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει τους τους τελευταίους μήνες και η αλλαγή στην εμφάνιση της Μαντόνα και κατά πόσο οι φωτογραφίες που ανεβάζει στα social media είναι το αποτέλεσμα από τα φίλτρα ή κάποιες αισθητικής επέμβασης. Η 63χρονη βασίλισσα της ποπ δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με τα αμέτρητα δημοσιεύματα αναφορικά με το πρόσωπό της. Ωστόσο, απαθανάτισε πρόσφατα σε δημόσια εμφάνιση παρέα με τον 21χρονο γιο της, Ρόκο Ρίτσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ