Μία αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στο «Πάμε Δανάη» ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην καριέρα του και στους ρόλους που έχει παίξει, ενώ αποκάλυψε πως έχει διακόψει παράσταση.

«Δεν έχω πάρει μαζί μου κάποιο ρόλο. Όταν τελειώνει μία παράσταση τον αφήνεις, αν και μπορεί να τον κουβαλάς μέσα σου. Όταν είσαι πολύ άρρωστος είναι δύσκολο να παίξεις στο θέατρο», είπε.

Ο λόγος που διέκοψε παράσταση

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να συμβούν όσο παίζει στην σκηνή είπε πως είναι ο ήχος των κινητών τηλεφώνων.

«Είναι μαρτύριο και μάστιγα πλέον όταν χτυπάνε τα κινητά, έχω διακόψει παράσταση γι’ αυτό».

Τι είπε για το συμβάν που ακουγόταν η συναυλία παράλληλα με την παράσταση στην Επίδαυρο;

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη», στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με την Έλλη Τρίγγου και τον Βασίλη Μπισμπίκη, όταν σε μία παράσταση ακουγόταν παράλληλα και η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου.

«Δεν είχαμε διακόψει τότε, αυτό ήταν ευθύνη τον διοργανωτών. Έβαλαν τα ηχεία απέναντι σε μεγάλη απόσταση. Ήταν απαράδεκτο να παίζεις τραγωδία και να μην ακούγεται η μουσική της παράστασης, αλλά η συναυλία. Καταστράφηκε η δουλειά», είπε.

«Η αυτολογοκρισία είναι μέρος της δουλείας μου εδώ και πολλά χρονιά, δεν έχω θέμα με το political correct», είπε και αναφερόμενος στην απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις» σχολίασε:

«Τότε θα πρέπει να λογοκρίνουμε όλη την ποίηση από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ο Σαίξπηρ θα μπορούσε να θεωρηθεί μισογύνης, ο Ευρυπίδης ακόμα περισσότερο ή ο Σαίξπηρ θα ήταν ρατσιστής».

Τέλος, αποκάλυψε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στο θέατρο:

«Έτυχε δυο φορές να πάω στο νοσοκομείο γιατί ήμουν πολύ άρρωστος και δεν μπορούσα να παίξω, έπρεπε να ματαιώσω την παράσταση», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Από το θέατρο για 8 χρόνια δεν πήρα καθόλου χρήματα. Έφτασα σε αδιέξοδο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ