Στο Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη προβλήθηκε στις 29 Νοεμβρίου η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση. Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά για τη θιασάρχη, συγγραφέα και ηθοποιό, η οποία έκανε μια οσκαρική εμφάνιση.

Η Μιμή Ντενίση έλαμψε μέσα στη δημιουργία Vasilis Zoulias ενώ έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ίδια μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη λαμπερή βραδιά ενώ στην ανάρτησή της έγραψε: «What a night!!! Ποσό περήφανοι νοιώσαμε όλοι σε μια κατάμεστη αίθουσα μεσα στο Μητροπολιτικό μουσειο Τέχνης της Νέας Υόρκης! Ουρές κοσμου που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να μπουν όλοι.Τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Πρέσβεις όλων σχεδόν των χωρών Ευρώπης αλλά και Ασίας και Αφρικής. Παραγωγοί, σκηνοθέτες δημοσιογράφοι…. Εκκλησία.

Ενθουσιασμός που δεν συναντάς ούτε στην Ελλάδα! 5 λεπτά όρθιοι χειροκροτούσαν! Πόσο μοναδικό να περνάς μέσα από τις αρχαιότητες της Αρχαίας Ελλάδας από τα Βυζαντινά αριστουργήματα και να καταλήγεις να δεις την Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας!

Θα επανέλθω γιατί έχω πολλά να πω και να περιγράψω. Πρώτα όμως ευχαριστώ το Met που σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζει ταινίες. Την Πρεσβειρα στον ΟΗΕ Maria Theofili για τη στήριξη σε όλη μου την προσπάθεια, τους φίλους που ήρθαν από όλη τη χώρα, τον χορηγό μας Γιώργο Κωνσταντέλη, τον Γιώργο Νταβλα που φτάσαμε χέρι χέρι μέχρι το Met, τη Nancy Nicolelis για την τόσο δύσκολη διοργάνωση, τη βοηθό μου Νατάσσα Μπαρμπουνάκη που είναι πάντα πλάι μου… Και φυσικά τον Βασίλη Ζούλια για το Οσκαρικό φόρεμα!».

Με τη σειρά της, η κόρη της Μαριτίνα μοιράστηκε μερικά τρυφερά λόγια με τους διαδικτυακούς της φίλους. Συγκεκριμένα έγραψε: «Η μέρα σου έφτασε. Η Σμύρνη μας έφτασε στο Μητροπολιτικό Μουσείο. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής σου. Μπράβο σου. Είμαι η πιο υπερήφανη κόρη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ