Στο εορταστικό τεύχος του περιοδικού ΟΚ! φιλοξενήθηκαν οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς του Alpha, «Σασμός». Η Όλγα Δαμάνη που υποδύεται τη «γιαγιά Ειρήνη» μίλησε για τους συνεργάτες της και την επιτυχία. Με τη σειρά του και ο τηλεοπτικός «Πετρής», Κώστας Νικούλι αποκάλυψε όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνον.

Όλγα Δαμάνη

«Αν έχω μια εμπιστοσύνη στη διαίσθησή μου, τότε μπορώ να πω πως περίμενα την επιτυχία της σειράς. Θα ήταν παράδοξο μια δουλειά που στηρίζεται από τόσο καλούς ηθοποιούς να μην πάει καλά. Είναι όλοι πολύ καλοί, δεν είναι μόνο ένας και δύο», ανέφερε αρχικά η Όλγα Δαμάνη και πρόσθεσε: «Είμαι πανευτυχής από αυτή τη συγκυρία να παίζω με δύο  –επίσης– αποφοίτους της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, τη Μαρία Πρωτόπαππα που υποδύεται την κόρη μου και τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, που παίζει την εγγονή μου, τις οποίες θαυμάζω πολύ, υπάρχει ειλικρινής αγάπη κι αυτό βγαίνει στις σχέσεις της οικογένειας, όπως και με τον Κώστα Νικούλι, τον τηλεοπτικό εγγονό μου. Είναι τύχη και πραγματικά σας ορκίζομαι, μόλις μου έκαναν την πρόταση για τον Σασμό, ρώτησα ποιοι συνάδελφοι θα παίξουν και όταν μου είπαν τα ονόματα, είπα “είμαι μέσα!” χωρίς καν να ξέρω τον ρόλο μου. Ενθουσιάστηκα!».

Και συνέχισε: «H γιαγιά Ειρήνη είναι ένας άνθρωπος θετικός και βασανισμένος. Έχει πονέσει πολύ στη ζωή της, αλλά ο πόνος δεν την έκανε κακό άνθρωπο. Έχει γίνει σοφή πια κι αυτό εκδηλώνεται με το ότι αναγνωρίζει τα λάθη της. Η ενοχή της απέναντι στην Ανθούλα (σ.σ. Νατάσα Φαίη Κοσμίδου) και το λάθος που έκανε την έχει λιώσει, είναι ένας σταυρός που βιώνει. Είναι ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει το λάθος, μετανιώνει, πονάει, θρηνεί στον τάφο της Ανθούλας. Είναι ένας τραγικός ρόλος. Η Ανθούλα, πάλι, ήταν μια βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες, ένας ακόμη ανεκπλήρωτος έρωτας αλά Ρωμαίος και Ιουλιέτα, ο οποίος δεν ευοδώθηκε ποτέ, ειδικά αν σκεφτείτε πως οι εποχές τότε ήταν πιο άγριες».

Μιλώντας για τον έρωτα είπε: «Ο έρωτας τα θεραπεύει όλα, αλλά όταν στέκονται εμπόδια διάφορες λογικές και αντιπαλότητες μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν. Θα ήθελα ο Σασμός να έχει ένα ευτυχισμένο τέλος, η αγάπη να νικήσει τα πάντα και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές».

Κώστας Νικούλη

«Πέρασα πέντε δοκιμαστικά για τον ρόλο του Πετρή, οπότε όταν μου ανακοίνωσαν ότι πήρα τον ρόλο, αισθάνθηκα μια επιβράβευση για ό,τι είχα κάνει μέχρι τώρα. Νομίζω πως ο πρώτος σασμός, η πρώτη συμφιλίωση, πρέπει να γίνει με τον εαυτό μας, να κατανοήσουμε αρχικά εμάς και να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε εμείς», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Νικούλη.

Και συνέχισε: «Όταν πήγα στα Χανιά πρώτη φορά για τα γυρίσματα τον περασμένο Μάιο, ένιωσα πως βρισκόμουν σε έναν άλλο τόπο – με όλη τη σημασία της λέξης. Έβλεπα τα ψηλά βουνά στο βάθος, μετά την πεδιάδα, η οποία κατέληγε σε ένα γκρεμό και από κάτω τη θάλασσα. Είναι ένα ευλογημένο μέρος αλλά η ομορφιά αυτού του τόπου μπορεί να σε φτάσει σε άλλες καταστάσεις, δηλαδή στα όρια. Όπως συμβαίνει με την ιστορία που θέλουμε να διηγηθούμε στον Σασμό. Σε κλειστές κοινωνίες τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν και να επικρατούν άλλοι νόμοι».

Τέλος, αναφερόμενος στον Πετρή είπε: «Ο Πετρής είναι σαν ακροβάτης, προσπαθεί να ισορροπήσει στο καλό και το κακό, τη συμφιλίωση από τη μία και την αυτοδικία-συντήρηση των άγραφων νόμων της Κρήτης από την άλλη. Στα επεισόδια που προβάλλονται τον βλέπουμε να θέλει να φτιάξει τη ζωή του με κάποιον τρόπο. Ο Πετρής είναι καλλιτέχνης, όποτε ο ψυχισμός του είναι πιο εύθραυστος. Ζητάει κάτι άλλο, μια αγαλλίαση, μια αρμονία στη ζωή του».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! {23/12-29/12)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ