Σε ένα νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της Πλάκας, μένει τα τελευταία χρόνια η Δωροθέα Μερκούρη μαζί με τις δύο της κόρες την Ηλέκτρα και την Γκάια.

Η ηθοποιός με την ιταλική φινέτσα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μας ανοίγει την κουζίνα του σπιτιού της και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους και όχι μόνο τις σπεσιαλιτέ της.

Το δικό της βασίλειο είναι εκεί αφού λατρεύει την μαγειρική. Η γοητευτική ηθοποιός έχει διακοσμήσει την vintage κουζίνα της με τέτοιο τρόπο που θυμίζει trattoria.

Σκόρδα, κοφίνια αποξηραμένες καυτερές πιπεριές συμπληρώνουν τον διάκοσμο της παραδοσιακής κουζίνας.

Στα μεγάλα παράθυρα με θέα την Ακρόπολη, έχει φτιάξει τον δικό της κήπο με αρωματικά φυτά που τα χρησιμοποιεί στην μαγειρική.

Στην κουζίνα του σπιτιού απολαμβάνει τον καφέ της και υποδέχεται τους φίλους της.

Το σαλόνι του σπιτιού με τα ξύλινα πατώματα, το μαρμάρινο τζάκι, τις γκραβούρες και τους πίνακες ζωγραφικής τοποθετημένους στο πάτωμα, δίπλα στην μεγάλη βιβλιοθήκη με τα εκατοντάδες βιβλία, μαρτυρά πως οι ένοικοι του σπιτιού λατρεύουν την Τέχνη.

Η Δωροθέα Μερκούρη αγαπά να πηγαίνει στην λαϊκή αγορά να αγοράζει τις πρώτες ύλες για την κουζίνα της ενώ μεγάλη αγάπη έχει να κάνει βόλτες στα παλαιοπωλεία της πόλης και να αγοράζει από τα μικρά υπαίθρια παλιατζίδικα της πόλης.

Λατρεύει κάθε μορφή Τέχνης. ‘Έτσι στο σπίτι της έχει συνδυάσει το μοντέρνο με το παλιό με αποτέλεσμα να μοιάζει βγαλμένο από editorial περιοδικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ