Η Γιορτή της Μητέρας είναι αναμφίβολα μια από τις πιο τρυφερές γιορτές του χρόνου και για κάποιες μαμάδες αυτή η μέρα έχει ιδιαίτερη αξία. Κάποιες γυναίκες αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να υιοθετήσουν ένα παιδί και να του δώσουν όλη αυτή την αγάπη ξεχειλίζει από μέσα τους.

Το okmag συγκέντρωσε πέντε διάσημες Ελληνίδες που μίλησαν δημόσια για τα παιδιά που υιοθέτησδαν δίνοντας το παράδειγμα σε όλους και έχοντας μια κοινή συνισταμένη ότι η αγάπη γκρεμίζει και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Χριστίνα Κοντοβα

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ιστορία της Χριστίνας Κοντοβά που υιοθέτησε την μικρή Έιντα, από την Ουγκάντα. Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και στη νονά της κόρης της, Σίσσυ Χριστίδου, αποκάλυψε: «Το να υιοθετήσω ένα παιδί, είναι κάτι που σκεφτόμουν χρόνια. Κάποια στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα της οικογένειας το μοιράστηκα και με τον σύντροφό μου και μου είχε πει ότι είναι μαζί μου. Για μένα αυτό ήταν πολυ σημαντικό…

Κάποια στιγμή γνωρίσαμε μια γυναίκα που είχε υιοθετήσει ήδη ένα παιδί από την Αιθιοποία. Ήταν σαν να με πήρε από το χέρι και να μου έδειξε τον δρόμο… Λίγες μέρες μετά, πήγαμε μαζί σε μια παράσταση, στην παράσταση “Μαμά”, δεν ξέραμε τι θα δούμε. Πριν από την παράσταση άρχισες να με ρωτάς και με έβαλες να απαντήσω στο “γιατί”… Μπαίνοντας στην παράσταση, αυτή ξεκίναγε με τη φράση, “Μαμά θα υιοθετήσω ένα παιδί”. Η επόμενη μέρα ήταν η αρχή του δικού μας ταξιδιού».

Η Χριστίνα Κοντοβά με την κόρη της, Έιντα.

Βίκυ Βολιώτη

Την οικογενειακή ολοκλήρωση ένιωσε η Βίκυ Βολιώτη με τον σύζυγό της Σίμο Σαρκετζή όταν κράτησαν στην αγκαλιά τους την κόρη τους, Άννα. Η γνωστή ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία της 7,5 ετών κόρης της την οποία έφερε από την Αιθιοπία σε ηλικία 8 μηνών.

«Την Άννα τη φέραμε 8 μηνών στην Ελλάδα. Κατάλαβα ότι είναι η κόρη μου, αμέσως μόλις την πήρα αγκαλιά. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ήμουν αποφασισμένη. Δεν υπήρχε περίπτωση να με σταματήσει κανείς. Για ‘μένα, η ιστορία είχε τελειώσει αμέσως μόλις την πήρα στην αγκαλιά μου σε ηλικία ενός μήνα. Ήμουν αποφασισμένη να κινήσω γη και ουρανό για να τη φέρω στην Ελλάδα. Ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για την υιοθεσία ήταν να βοηθήσω ένα παιδί που έχει ανάγκη», είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;»,

Μιμή Ντενίση

Δεν μπορεί κάποιος να μη θαυμάζει τη Μιμή Ντενίση για την αγάπη και την όμορφη σχέση που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια με την κόρη της, Μαριτίνα.

Η ίδια σε συνέντευξή της στο Marie Claire αναφέρθηκε στην κόρη της, αλλά και στο πώς δέχθηκε το περιβάλλον της την επιλογή της να την υιοθετήσει. Η Μιμή Ντενίση υιοθέτησε την κόρη της πριν από 21 χρόνια, πάιρνοντας μια τολμηρή απόφαση για την εποχή

«Έχουν γίνει βήματα άνοιξαν ασφαλώς πάρα πολλά θέματα που υπήρχαν. Επιθυμία ήταν κάτι ιδεατό που ίσως γινόταν κάπου. Όμως η ελληνική κοινωνία είναι αρκετά υποκριτική. Παριστάνει ότι είναι πιο ανοιχτή από ό,τι είναι.

Επειδή ήμουν μια γυναίκα που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τεκνοποιήσει, απλώς ήταν πολύ ανάποδα, ως γνωστόν τα γεγονότα στη ζωή μου… Ο άνθρωπος που αγαπούσα, ο Αντώνης (σ.σ. Τρίτσης) «έφυγε». Μετά δεν ήταν για μένα το άντε να κάνω ένα παιδί με όποιον να ‘ναι και δεν υπήρξαν τόσο ουσιαστικές σχέσεις. Έτσι, έγινε τελείως τυχαία στη ζωή μου και είπα αυτό είναι καρμικό. Δε σκέφτηκα ποτέ ότι είναι κάτι διαφορετικό ηρωικό».

Το περιβάλλον της πώς δέχτηκε αυτή την επιλογή; «Είχα την τύχη μητέρα μου να είναι πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Ακόμα κι από μένα. Η πρώτη της κουβέντα όταν με είδε αγκαλιά με τη Μαριτίνα ήταν “αδερφάκι δεν είχε;”. Πιστεύω ότι αν ο ίδιος δεν το δεις σαν κάτι ηρωικό κι αν δεν έχεις και τον εγωισμό του DNA γιατί για μένα είναι πολύ κουτό να τρέχουν με χιλιάδες εξωσωματικές και να βλάπτουν την υγεία τους. Δεν θεωρώ ότι είμαστε και τόσο σπουδαίοι που θα πρέπει να είναι το δικό μας DNA».

Η Μιμή Ντενίση με την κόρη της., Μαριτίνα.

Χαρούλα Αλεξίου

Για τη Vogue φωτογραφήθηκαν πριν από λίγο καιρό η Χάρις Αλεξίου με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου και μίλησαν για τη σχέση τους, αλλά και την υιοθεσία του.

Η ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην υιοθεσία του γιου της όταν εκείνος ήταν μωρό. «Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός και έρχεται. Η στιγμή που σε ακούει ο Θεός για να έρθει ένα παιδί στον δρόμο σου με τον όποιο τρόπο. Κι γι’ αυτό το παιδί θεωρώ ότι άνοιξε ο ουρανός και ήρθε στον δρόμο μου. Μπήκε στο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου».

Και συνέχισε: «Είναι μία παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας αυτό, ότι υπάρχουν πολλά μυστικά και ταμπού που δεν έχουν ειπωθεί και τα παιδιά δεν γνωρίζουν. Και αυτό είναι κάτι που τα παιδιά δεν γνωρίζουν, και αυτό τα οδηγεί να θέλουν να ψάξουν και να μάθουν. Ότι δεν τους δίνεται απλόχερα η ειλικρίνεια».

Η Χαρούλα Αλεξίου με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου.

Ευγενία Δημητροπούλου

Στην επιλογή της υιοθεσίας προχώρησε και η Ευγενία Δημητριπούλου που απέκτησε με τον σύζυγό της, ένα κοριτσάκι από τη Σιέρρα Λεόνε, η οποία σήμερα είναι 2,5 ετών.

Η Ευγενία Δημητροπούλου αναφέρθηκε στην κοινή επιθυμία με τον άντρα της να υιοθετήσουν ένα παιδί, κάτι που τους ένωσε ως ζευγάρι ακόμα παραπάνω.

«Ήταν μια επιθυμία και των δύο χωριστά, πριν γνωριστούμε. Ένιωθα πως δεν θα το τολμήσω μόνη μου και απλώς αυτό μας ένωσε πολύ νωρίς. Γι’ αυτό γίνανε κάπως όλα στα στάδια γιατί εμείς το είχαμε προγραμματίσει αυτό το στάδιο για να φτάσουμε εκεί. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Είχαμε ήδη ξεκινήσει την έρευνά μας και τη διαδικασία.

Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι η υιοθεσία μπορεί να είναι επιλογή κι όχι λύση. Είναι απόλυτα σεβαστό, ο καθένας να γίνεται γονιός με τον τρόπο που επιθυμεί. Εμείς είχαμε προτεραιότητα με αυτόν τον τρόπο και είμαστε ευγνώμονες που τα καταφέραμε», ανέφερε σε συνενετυξή της στο «Πρωινό μας» η Ευγενία Δημητροπούλου.

Ακόμη, σε συνέντευξή της στο Dot αποκάλυψε: «Κάναμε διακρατική υιοθεσία. Η κόρη μας γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε. Τα διαθέσιμα παιδιά για υιοθεσία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ λίγα γιατί δεν είναι νομικά διαθέσιμα. Γι’ αυτό και προωθείται η αναδοχή και όχι η υιοθεσία.

Εγώ έψαχνα σαν τρελή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη νιώθεις ότι αυτό το πράγμα θα το καταφέρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Κάποια στιγμή όταν έφτασε η ώρα και βρέθηκε το παιδί, ένιωσα ότι μπορώ να φτάσω εκεί κολυμπώντας».

Διαβάστε επισης:

Χάρις Αλεξίου: Η ιδιαίτερη ιστορία του επιβλητικού κήπου που φιλοξένησε την τελευταία της φωτογράφιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ