Ο Γιάννης Κότσιρας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για τη μουσική αλλά και για την καριέρα του.

Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στις συνεργασίες του λέγοντας: «Όταν έχω δουλέψει με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Αλεξίου, ο Μητροπάνος, με τον Νταλάρα, τον Μικρούτσικο και βλεπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι πατάνε απόλυτα στο πάτωμα και δεν την έχουν ακούσει, εσύ τι θα πεις “Α εγώ είμαι κάποιος;”. Αν έχει δουλέψει ως σερβιτόρος, όλα τα υπόλοιπα σου φαίνονται τίποτα. Δούλεψα κάνα χρόνο, είναι μεγάλη δουλειά. Ακόμη τη θυμάμαι με τρόμο. Από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Κότσιρας ανέφερε: «Ο “Σασμός” μου έδωσε μια καινούργια πτυχή. Ξέφυγα από το μονοδιάστατο του τραγουδιστή. Μπορεί να έγραφα κάποια τραγούδια, κάποιες μουσικές, κάποιους στίχους αλλά το να εμβαθύνω στο κομμάτι του στίχου δεν το είχα ξανακάνει. Είναι δύσκολο να ερμηνεύεις. Είχα επενδύσει σε αυτό. Το ότι ασχολήθηκα με τους στίχους έκανε πιο ενδιαφέρον όλο αυτό με τις μουσικές. Τέτοιες δουλειές σαν αυτή που μου έτυχε τώρα δεν τις βρίσκεις μπροστά σου. Ούτε καν μπορείς να τις “μαγειρέψεις”. Όταν ξεκίνησα και έχω μάρτυρες σε αυτό, όταν έκανα το πρώτο και το δεύτερο τραγούδι ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο Οδυσσέας Ιωάννου. Του λέω αν κάνω καμιά χαζομάρα, πες μου να το αλλάξω. Και μου έκαναν θετικές παρατηρήσεις.

Αυτοί είναι μεγάλοι στιχουργοί, έχουν απορροφήσει τη γνώση από τους παλαιότερους μεγάλους. Οφείλουμε να συνεχίσουμε. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου στιχουργό αλλά θέλω αυτό που κάνω να το κάνω με σεβασμό. Υπάρχουν κανά δυό τραγούδια, όπως το Ματωμένο Δοξάρι που γράφτηκε για τα Τέμπη, που όταν το βλέπω απέξω λέω “πώς κατάφερα να το γράψω αυτό;”. Την ανησυχία να γράψω κάποια πράγματα πάντα την είχα αλλά είχα δοθεί στο κομμάτι που είμαι τραγουδιστής και γράφω και μελωδίες. Είχα κάνει έναν δίσκο μόνο δικά μου. Κανά δυο ήταν καλά, τα άλλα ήταν. Εγώ τα έγραψα, δεν μπορώ να λέω “με αδίκησα”. Εμένα πάντα θα μου αρέσουν γιατί τα έγραψα εγώ αλλά όταν βλέπεις ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αδιαφορεί δεν μπορείς να πεις “α εγώ είμαι”. Δεν είμαι άνθρωπος της κουλτούρας, ούτε στους έντεχνους είμαι».

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Κότσιρας: Πλήθος καλλιτεχνών στην παρουσίαση του νέου του άλμπουμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ