Πάει καιρός που η κυκλοφορία ενός δίσκου αποτελεί είδηση. Όταν όμως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στο ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια, ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδάει ανέκδοτους στίχους και ποίηση του Άλκη Αλκαίου σε μελοποίηση ενός από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες της γενιάς του, τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τότε ναι, η κυκλοφορία ενός δίσκου είναι είδηση.

Το «Παράθυρο στο Άπειρο» δεν είναι απλά το νέο album του Γιάννη Κότσιρα. Είναι η επιλογή του να καταθέσει έναν κύκλο τραγουδιών συνθέτη – στιχουργού, από αυτούς που σπάνια πια ηχογραφούνται και κυκλοφορούν ως μια ενιαία αισθητική και καλλιτεχνική πρόταση.

Ένας ερμηνευτής με την ευαισθησία και τη στιβαρότητα της φωνής του, σε δέκα υπέροχα τραγούδια βασισμένα σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, γραμμένα για την αγάπη και τον έρωτα, ξεχασμένα και αφημένα σε ένα συρτάρι, που ήρθε η ώρα τους να βγουν στο φως και να ακουστούν όπως τους αξίζει.

Τους στίχους μελοποίησέ με μεγάλη ευαισθησία ο εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, συμπληρώνοντας με τον δικό του τρόπο το υπέροχο σύνολο αυτού του έργου. Ένα έργο με δέκα τραγούδια, διαφορετικά αλλά και τόσο παρόμοια το ένα με το άλλο, που σίγουρα θα μας αγγίξουν και θα γίνουν δικά μας πολύ γρήγορα.

Η Μαργαρίτα Μάτσα με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών που ολοκληρώνει την ηχητική πρόταση του album ανήκει σε έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Γιάννη Κότσιρα τα τελευταία χρόνια, τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο.

Το άλμπουμ έχει ως εξώφυλλο τον πίνακα «Παράθυρο στο άπειρο» της ζωγράφου Εμμανουέλας Δασκαλάκη.

Η παρουσίαση του άλμπουμ του έγινε στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή με ένα πλήθος καλλιτεχνών να δίνουν το παρών στη σημαντική βραδιά.

O Γιώργος Νταλάρας με τον Γιάννη Κότσιρα

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Τερζής, η Ελευθερία Αρβανιτάκη ήταν μερικοί από αυτούς που τίμησαν τον Γιάννη Κότσιρα.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Κότσιρας: Έκανε παντομίμα στο κοινό για να πει σωστά τους στίχους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ