Ο Γιάννης Κότσιρας έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Νίκο Συρίγο και στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και μίλησε για τη μουσική καριέρα του και για τα παιδιά του.

Ο Γιάννης Κότσιρας ανέφερε για την καριέρα του ότι: «Δεν έχω άγχος αν η νέα μου δουλειά θα κάνει επιτυχία, έχω κάνει αρκετές, δεν μου λείπει άλλη μία. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακουστεί. Το εύπεπτο στην μουσική υπήρχε πάντα. Απλά τα τελευταία χρόνια όμως έχει χαθεί το πιο σκεπτόμενο. Σε αυτή την εποχή που υπάρχουν τεράστια κοινωνικά θέματα και προβλήματα πολιτισμού, είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες δουλειές για να υπάρχει αντίβαρο. Όλα χρειάζονται. Το να μαλώνουμε για το ποιος έγραψε το “τα τα τα” είναι μια υπερβολή και μια ακρότητα. Ας μην είμαστε επιθετικοί με ανθρώπους που μπορεί να έχουν προβλήματα. Ας είμαστε λίγο πιο πράοι. Κάποια στιγμή έκανα μια πλάκα σχετικά με την δήλωση της Εύης Δρούτσα αλλά δεν μπήκα σε κανένα παιχνίδι.

Φυσικά και έχω ακούσει τραπ. Δεν είναι το μοναδικό είδος που μιλάει για άσχημα πράγματα. Όταν ένα παιδί κάθεται και ακούει μονίμως τον εξευτελισμό της γυναίκας, που τον παρουσιάζουν ως κάτι φυσιολογικό, γίνεται συνείδηση και μετά από κάποια χρόνια αναρωτιόμαστε γιατί μετά σκοτώνουν μία κοπέλα έξω από ένα ΑΤ με τους αστυνομικούς να αράζουν».

Όσον αφορά τα Τέμπη ανέφερε: «Έχω τεράστιο θυμό μέσα μου για τα Τέμπη και προσπαθώ να μιλάω ψύχραιμα γιατί αν πεις κάτι γίνεται κανιβαλισμός. Σε αυτή την χώρα ζούμε από θαύμα και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Οι βασικοί υπεύθυνοι για τα Τέμπη, που είναι καθαρά πολιτικό θέμα, δεν θα βρουν την ησυχία τους σε αυτή την φάση. Οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη δεν θα την γλιτώσουν από κανέναν, θα είμαστε δίπλα στην Μαρία Καρυστιανού και σε όλους τους γονείς».

Και ο Γιάννης Κότσιρας ανέφερε για τους γιους του ότι: «Οι γιοι μου προς τα παρόν ακούνε παιδικά τραγούδια, αναγκαστικά μερικά δικά μου αλλά δεν ξεφεύγουν και από κάποια άλλα. Εννοείται ότι χρησιμοποιούν το έντεχνο ως ποιοτικό άλλοθι για να πουλήσουν μούρη. Όποιο τραγούδι μου και να ακούσουν οι γιοί μου, δεν θα ντρέπομαι».

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Κότσιρας: «Δεν είμαι άνθρωπος της κουλτούρας, ούτε στους έντεχνους είμαι»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ