Η Έμιλι Μπλαντ εξομολογήθηκε στο γκαλά του Freeing Voices, Changing Lives του Αμερικανικού Ινστιτούτου που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη για τον τραυλισμό, για τη δική της προσωπική εμπειρία. Η 39χρονη ηθοποιός ήταν η παρουσιάστρια της βραδιάς και μίλησε ανοιχτά για τον τραυλισμό, λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό.

Όπως περιέγραψε η ηθοποιός, η υποκριτική ήταν μια πρόκληση για εκείνη να καταφέρει να μιλήσει άπταιστα για μια από τις πρώτες φορές, ακόμα και αν δεν είναι μια ουσιαστική θεραπεία για αυτό.

«Δεν θα έλεγα ότι γι’ αυτό τόλμησα να ασχοληθώ με την υποκριτική, αλλά ήταν λίγο σοκαριστικό την πρώτη φορά που μπόρεσα να μιλήσω, ξέρετε, κάνοντας μια αστεία φωνή ή μια προφορά παριστάνοντας ότι είμαι κάποιος άλλος», είπε η Έμιλι Μπλαντ. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι δεν μιλούν για αυτό αρκετά, αν δεν υπάρχει αρκετή έκθεση, και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παλεύουν με αυτό».

Ακόμα σημείωσε ότι αν κάποιος δεν μπορεί να εκφραστεί είναι σαν να μην μπορεί να είναι ο εαυτός του. «Υπάρχει κάτι πολύ έντονο στην απελευθέρωση των ανθρώπων από αυτή την διαταραχή στον λόγο», ανέφερε ακόμα η ηθοποιός η οποία το παρατήρησε στον εαυτό της όταν ήταν 6-7 χρονών. «Είναι βιολογικό και συχνά είναι κληρονομικό και δεν φταις εσύ», είπε ακόμα η Έμιλι Μπλαντ σημειώνοντας ότι κι άλλα πρόσωπα στην οικογένειά της είχαν τραυλισμό όπως ο παππούς, ο θείος και ο ξάδελφός της.

Τόνισε ακόμα ότι είναι μια διαταραχή για την οποία πολλοί άνθρωποι δέχονται bullying και κοροϊδία και πως είναι σημαντικό για εκείνη να υπάρξει σωστή ενημέρωση γύρω από αυτό.