Σήμερα 30/5 ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2024 για τα σχολεία ΕΠΑΛ όπου το πρώτο μάθημα που δίνουν είναι τα Νέα Ελληνικά ενώ αύριο ξεκινούν τα γενικά Λύκεια.

Η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα και να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις για να περάσουν σε όποια σχολή επιθυμούν. Συγκεκριμένα, ανήρτησε μια φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την περίοδο που έδινε Πανελλήνιες.

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα επιλέγω μια φωτογραφία για να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά που σήμερα θα ξεκινήσουν τη προσπάθεια τους στις πανελλαδικές!

Εδώ λοιπόν , 1996, έχω μόλις τελειώσει τις εξετάσεις.

Έχουν περάσει 28χρόνια κ ακόμα θυμάμαι τον κόμπο στο στομάχι. Την αγωνία να πίεζει στο στήθος, το χρόνο να έχει σταματήσει, τις φωνές γύρω μου, ενώ μέσα μου συγκεντρώνομαι, το κρουασάν σοκολάτας κάθε πρωί πριν τις εξετάσεις που πίστευα ότι θα φέρει τη θεία φώτιση! Την ησυχία όταν μοιράζονταν τα χαρτιά, τον πόνο στο χέρι από το γρήγορο γράψιμο, το άγχος αν οι καθηγητές θα μπορούν να διαβάσουν τα κολλυβογράμματα μου.

Μπορώ να νιώσω ακόμα, στη ψυχή κ στο σώμα, την αγωνία κ το άγχος αυτών των χιλιάδων παιδιών που σήμερα είναι η σειρά τους.

28χρόνια μετά , έχω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτά τα παιδιά, με την κάποιων χρόνων παραπάνω εμπειρία.

Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου.
Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου.
Δεν έχεις ιδέα στην ηλικία σου για το ΠΟΙΟΣ είσαι κ πόσα μπορείς να πετύχεις στη ζωή! Αν είσαι κάτι είσαι απλά μοναδικός , κ η εμπειρία στις πανελλαδικές , οποίο αποτέλεσμα κ αν φέρει, μπορεί να σε οδηγήσει στο να ανακαλύψεις αυτή τη μοναδικότητα! Μην βασίζεις την αυταξια σου σε βαθμούς. Οποίο κ αν είναι το αποτέλεσμα.

Και ένα μήνυμα στους γονείς επίσης… διακριτικά κ ήρεμα δίπλα στα παιδιά σας. Δεν κρίνεται το μέλλον σας. Δεν κρίνεται καν το μέλλον του παιδιού σας! Οι παννελαδικές είναι μια από τις 100αδες μετέπειτα αξιολογήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά σας! Και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Αποδοχή, αγάπη, στήριξη, ενθάρρυνση, επιβράβευση της προσπάθειας κ όχι του αποτελέσματος. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα… αυτό έχει ανάγκη βασικά κάθε μέρα…

Καλή επιτυχία!».

Διαβάστε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη: Η παραλίγο συνέντευξη με την Όπρα και το γεύμα που θα ήθελε να κάνει με τον Χριστό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ