Η Ελένη Προκοπίου ήταν μία από τις καλλονές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Έκανε το ντεμπούτο της το 1960 και μέχρι το 1972 έλαβε μέρος σε συνολικά 23 ταινίες στις οποίες το ταλέντο της στον χορό την έκανε να ξεχωρίσει.

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Παράσχος η Ελένη Προκοπίου θα έχει συμμετοχή στη θεατρική παράσταση «Το κορίτσι μου» που θα ανέβει από τις 4 Μαρτίου στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη, όπου σε voice over θα υποδυθεί τη μητέρα του.

«Μεγάλη μου τιμή και χαρά που η μοναδική κυρία της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου Ελένη Προκοπίου θα είναι η μαμά μου στην παράσταση “Το κορίτσι μου” που θα ανέβει στις 04/03 στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Παράσχος.

Η Ελένη Προκοπίου αποτέλεσε χορευτικό ντουέτο με τον Βαγγέλη Σειληνό, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Από το 1960 μέχρι το 1965 το εν λόγω ντουέτο συμμετείχε στα χορευτικά των περισσότερων επιθεωρησιακών θεάτρων της πρωτεύουσας. Επίσης αποτέλεσε κινηματογραφικό ζευγάρι με τον Γιώργο Πάντζα, καθώς έπαιξαν μαζί σε πέντε ταινίες.

Μετά τον γάμο της, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, με τον επιχειρηματία στον χώρο του επίπλου Αντώνη Συρίγο, αποχώρησε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε κάνει ξανά μια σπάνια εμφάνιση σε video της Φίνος Φιλμ με τον Γιάννη Βογιατζή.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Καΐλας: Πώς είναι σήμερα στα 70 του το παιδί θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ