Μια νέα απώλεια έρχεται να προστεθεί στη λίστα του 2023. Ο Τζεφ Μπεκ πέθανε την Τρίτη έπειτα από ξαφνική βακτηριακή μηνιγγίτιδα, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του. Ο μουσικός ήταν πολύ δημοφιλής ενώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε παίξει στη σκηνή του  Bank of America Theatre στην Καλιφόρνια μαζί με τον Τζόνι Ντεπ.

Ο μουσικός, που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 78 ετών, επιβεβαίωσε η οικογένειά του σε δήλωση. Ο Τζεφ έγινε σούπερ σταρ μέσα από το αγγλικό ροκ συγκρότημα The Yardbirds. ‘Εχει κερδίσει οκτώ Grammy στην καριέρα του, ενώ θεωρήθηκε ο Νο5 καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών από τον Rolling Stone.

«Με βαθιά και βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση ​​του θανάτου του Τζεφ Μπεκ. Αφού προσβλήθηκε ξαφνικά από βακτηριακή μηνιγγίτιδα, πέθανε ειρηνικά χθες. Η οικογένειά του ζητά την προστασία της ιδιωτικής ζωής ενώ επεξεργάζεται αυτή την τεράστια απώλεια», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωση, μέσω του THR. Εκτός από τους Yardbirds, ηγήθηκε επίσης των Jeff Beck Group και Beck, Bogert & Appice. Έχει συμπεριληφθεί στο Rock & Roll Hall of Fame δύο φορές, τόσο ως μέλος των Yardbirds το 1992 όσο και ως σόλο σταρ το 2009.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ