Μια ακόμη απώλεια μετρά ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου. Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο -με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook – ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, σήμερα θρηνούμε μια ακόμη απώλεια, αυτήν της Γκέλυς Μαυροπούλου.

Η αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

«Βαρύ πένθος σήμερα για τον καλλιτεχνικό μας χώρο, τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας: Ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος που άφησε εποχή, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών, η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδίες μας

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 – 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 – 1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

Υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό.