Από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή ο «άρχοντας» του ελληνικού τραγουδιού, Τόλης Βοσκόπουλος. Ο αγαπημένος τραγουδιστής πέθανε λίγο πριν από τα 81 του γενέθλια, τα οποία θα γιόρταζε στις 26 Ιουλίου. Ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Τόλης Βοσκόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από προβλήματα που είχε με το οξυγόνο του. Αν και το περιβάλλον του μάλιστα περίμενε ότι θα έπαιρνε εξιτήριο, τελικά δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερο το μουσικό στερέωμα.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός. Όταν πρωτοξεκίνησε στο τραγούδι λόγω του στυλ, του στησίματος του στο πάλκο, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν «πρίγκιπα» και λατρεύτηκε όσο κανένας. Ωστόσο, αργότερα ο Τόλης Βοσκόπουλος καθιερώθηκε ως ο… «άρχοντας της νύχτας».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Βοσκόπουλος κάποτε σε συνέντευξη του στη Σεμίνα Διγενή «ξεκινώντας το τραγούδι, πήρα μαζί μου και τον ηθοποιό Βοσκόπουλο».

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά περιόδους ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του «Εγώ κι εσύ» το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν παντρεμένος τα τελευταία 25 χρόνια με την Άντζελα Γκερέκου και είχαν αποκτήσει μαζί μια κόρη, τη Μαρία Βοσκοπούλου.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ