Στην εκπομπή της Τζένης Θεωνά φιλοξενείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο σεφ θυμάται τα πρώτα του βήματα στην Αμερική και πώς από σερβιτόρος έφτασε να γίνει σεφ.

«Πήγα τυχαία να δουλέψω σε εστιατόριο στην Αμερική γιατί εκεί είναι η πιο εύκολη δουλειά που μπορείς να κάνεις για να βγάλεις λεφτά. Μπήκα στο service. Γιατί είχα αυτό το μεσογειακό ταμπεραμέντο που άρεσε πολύ στους Αμερικανούς, αλλά ήμουν νευρικούλης από μικρός. Η αλήθεια είναι ότι κυνήγησα έναν πελάτη στο πάρκινγκ γιατί δεν μου έδωσε μεγάλο φιλοδώρημα. Και μου είπε το αφεντικό μου τότε ότι δεν γίνεται να το κάνεις αυτό. Ήταν ο τύπος που με έτρεχε όλο το βράδυ. Εκεί στην Καλιφόρνια πληρώνεσαι τον κατώτατο μισθό, αλλά πρέπει υποχρεωτικά ο άλλος να σου δώσει φιλοδώρημα. Οπότε αν κάνει έναν μεγάλο λογαριασμό, το 17% είναι πολύ. Μου λέει το αφεντικό μου τότε, να είναι καλά ο άνθρωπος ότι δεν κάνεις για το service, ή θα πας στη λάντζα, ή θα πας στην κουζίνα», περιέγραψε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Η ιστορία αυτή συνεχίστηκε στη λάντζα και τελικά εκείνος στην συνέχεια πέρασε στην κουζίνα την οποία εν άφησε ποτέ.

«Κλάμα τις πρώτες δύο εβδομάδες στη λάντζα. Σέβομαι πολύ τους λαντζέρηδες, είναι δύσκολο πράγμα. Κάποια στιγμή από τη λάντζα μπήκα στην κουζίνα να κάνω βοηθητικές δουλειές και τη λάτρεψα», είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ