Με τραγούδια από τη σημερινή εποχή, αλλά και παλιότερα, κομμάτια που έχει τραγουδήσει ο πατέρας του, αλλά και ένα καινούριο τραγούδι ο Δημήτρης Κόκοτας κάνει εμφανίσεις σε μαγαζί στο Μικρολίμανο και μιλά για τις δυσκολίες, αλλά και την απουσία του για χρόνια από το τραγούδι.

«Φέρνω τον πατέρα μου πιο κοντά τραγουδώντας τα τραγούδια του. Δεν νιώθω ότι λείπει καμία στιγμή. Νιώθω ότι είναι πάντα κοντά. Με κάποιο τρόπο αναπληρώνω την απώλεια. Το επώνυμο του πατέρα μου μου δίνει υπερηφάνεια. Έχω υπάρχει επώνυμος λόγω του πατέρα μου. Αργότερα που κατάφερα κάτι δικό μου ευτυχώς το αγκάλιασε ο κόσμος. Ειλικρινά τους ευγνωμονώ», εξομολογείται για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του, Σταμάτη Κόκοτα.

Δημήτρης Κόκοτας: Η απουσία του από το τραγούδι και η επιθυμία να επιστρέψει στις πίστες

Για χρόνια ο Δημήτρης Κόκοτας απέχει από τις μεγάλες πίστες ωστόσο θα ήθελε να επικοινωνήσει ξανά με το κοινό.

«Απείχα από το τραγούδι γιατί μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω κάποια μαγαζιά. Δεν μπορώ να πω ότι πήγε πολύ καλά. Γιατί δεν κέρδισα χρήματα. Φυσικά και πέρασα οικονομικές δυσκολίες. Όταν κοιτάς να κάνεις επενδύσεις και να πας καλύτερα πέφτεις και σε λάθη. Θα ήθελα να τραγουδώ σε μεγάλες πίστες, εκεί που θα είμαι να μπορώ να επικοινωνώ με τον κόσμο.

«Ποιος καλλιτέχνης αυτής της γενιάς θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου;», αναρωτιέται ο Δημήτρης Κόκοτας όταν τον ρωτούν με ποιον θα ήθελε να συνεργαστεί. Όταν η δημοσιογράφος του αναφέρει τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Νίκο Οικονομόπουλο εκείνος απαντά: «Αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν μια διαδρομή, δεν ξεκίνησαν τώρα. Εννοείται πως θα συνεργαζόμουν μαζί τους. Εξυπακούεται ότι εκείνοι θα είναι το πρώτο όνομα. Όταν ένας άνθρωπος φέρνει τον κόσμο στο μαγαζί θα πρέπει να του δώσεις τον χώρο που του ανήκει», είπε στην εκπομπή Happy Day.

Πώς είχε αντιδράσει ο πατέρας του όταν άκουσε ότι θα συνεργαστεί με τον Φοίβο;

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κόκοτας μίλησε για τις επιτυχίες που έκανε με τον Φοίβο. «Οι γονείς μου δόξα τω Θεώ έφτασαν σε μεγάλη ηλικία. Αλλά δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι θα έφευγαν από τη ζωή. Από τον πατέρα μου έχω ένα φυλαχτό που του χάρισε η μητέρα μου.

Ένα από τα ωραία είναι ότι όταν είχα πει στον πατέρα μου ότι θα κάνω τον δίσκο με τον Φοίβο, μου λέει “ποιος είναι, δεν τον ξέρω”. Λέω “είναι ένας φίλος μου, γράφει πολύ ωραία τραγούδια”. Εκείνος ήθελε να κάνω με έναν καταξιωμένο, πολύ σπουδαίο συνθέτη. Και είχε πει αυτολεξί “θα πηδήξω από το μπαλκόνι”. Πήγε πάρα πολύ καλά. Πούλησε πάρα πολύ. Το χάρηκε και ο πατέρας μου πάρα πολύ».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κόκοτας αναφέρθηκε στην περίοδο της μεγάλης επιτυχίας και αν τον έκανε να καβαλήσει το καλάμι. «Φυσικά, καβάλησα το καλάμι. Όμως είχα σαν δάσκαλο την τεράστια επιτυχία του πατέρα μου. Όταν ο πατέρας σου είναι ο τεράστιος Κόκοτας πόσο νομίζεις ότι μπορείς να καβαλήσεις το καλάμι. Το έχουν πει ότι έκανα καριέρα επειδή ήμουν ο γιος του Κόκοτα. Ξέρω πάρα πολύ καλά ποιος ήταν ο πατέρας μου και τη δική μου διαδρομή. Οι απόψεις είναι απόψεις», είπε ο τραγουδιστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ