Κοντά στα πρώτα μέτωπα της φωτιάς βρέθηκε πριν από λίγες μέρες η Αποστολία Ζώη και έζησε στιγμές που δύσκολα ξεχνιούνται. Η γνωστή τραγουδίστρια, που το σπίτι της βρίσκεται κοντά σε περιοχή που είχαμε τις πρώτες μεγάλες φωτιές στην Αττική, αποκάλυψε πώς έζησε τον εφιάλτη της απειλής της φωτιάς και της εκκένωσης.

Η ίδια μάλιστα, μοιραζόμενη με μια ανάρτησή της στο Instagram τα συναισθήματά της, απόκάλυψε πως από εδώ και πέρα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να προβλέψουμε την επόμενη καταστροφή.

Η ανάρτηση της Αποστολίας Ζώη:

Και τώρα καλούμαστε να συνεχίσουμε. Αφού κάηκε ο μίσος αν όχι ολόκληρος ο πνεύμονας καθαρού αέρα που είχε απομείνει γύρω μας. Αφού χάθηκαν χιλιάδες ανυποψίαστα ζωάκια που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φωτιά που θέριευε γύρω τους. Αφού χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής μέσα σε μια νύχτα. Αφού είδαμε ανθρώπους σε απόγνωση να προσπαθούν βάζοντας τη ζωη τους σε δεύτερη μοίρα να διασώσουν μόνοι τους το σπιτι τους. Αφού είδαμε τα πρόσωπα παιδιών να είναι θλιμμένα και αποπροσανατολισμένα από την καταστροφή. Αφού, αφού, αφού…

Κι εγώ προσωπικά, κατοικώ στις πρώτες περιοχές που ξέσπασε η πυρκαγιά. Κοιμήθηκα το πρωτο βράδυ κάνοντας το σταυρό μου να μην έχει καεί το σπίτι μου μόλις ξυπνήσω. Προσπαθούσα να δω που βρίσκονται οι δημοσιογράφοι για να δω αν είναι μακριά η φωτιά από το σπιτι μου μιας και είχαν εκκενώσει το μέρος και δεν υπήρχε κάποιος εκεί να μου πει τι γίνεται. Κι έτρεχα μέσα στη νύχτα να μαζέψω ό,τι προλαβαίνω σε μια ώρα μην τύχει και γυρίσει ο αέρας και εγκλωβιστώ. Τι να διαλέξεις από μια πορεία ζωής σε μια ώρα; Ανελέητοι λοιπόν στην καταστροφή με τα συναισθήματα στο στήθος μας να κάνουν “πάρτυ” πρέπει να συνεχίσουμε. Ακόμα να καταλάβουν μερικοί ότι η φύση μια μέρα θα μας καταπιεί και θα έχει δίκιο.

Και άντε τα αρρωστημένα μυαλά δεν μπορείς να τα αλλάξεις ούτε με ψυχιατρείο. Εμείς όμως σαν χώρα μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για το επόμενο γκαζάκι ή απροσεξία ενός πολίτη ή πρωτοφανή καύσωνα που μπορεί να γίνει καταστροφή; Μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε κάτι υπέρ του περιβάλλοντος μπας και καλύψουμε όλο αυτό το χάσμα Ή θα το βάλουμε στο συρτάρι όπως καθετί που ξεθωριάζει μετά από λίγους μήνες;

Και τώρα καλούμαστε να συνεχίσουμε..Αφού κάηκε ο μίσος αν όχι ολόκληρος ο πνεύμονας καθαρού αέρα που είχε απομείνει…

Posted by Apostolia Zoi on Thursday, August 12, 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ