Με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται σε όλη τη χώρα και τις εικόνες από τα καμένα να μας σφίγγουν το στομάχι, οι νέες αποκαλύψεις για εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε από εθελοντές στη Βαρυμπόμπη, προκαλούν οργή.

Σύμφωνα με το protothema.gr και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα στο δάσος της Βαρυμπόμπης, την Παρασκευή, την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς βρέθηκαν από εθελοντές σύνεργά εμπρησμού.

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr, εθελοντές βρήκαν κάτω από δέντρο τη συσκευασία ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και στη συνέχεια την Αστυνομία. Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ) και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για φυτίλια, κερωμένα σπίρτα, βαμβάκι, σπάγγο και άλλα σύνεργα ικανά να προκαλέσουν εμπρησμό.

Η Αστυνομία ψάχνει να βρει τι γίνεται πίσω από την περίεργη υπόθεση και τι σχεδίαζαν οι άγνωστοι που τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Περιπολίες και άνοιγμα των δρόμων

Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει περιπολίες στα καμένα υπό τον φόβο εμπρηστών και αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένα ορατό μέτωπο δεν διακρίνεται ως τώρα στα βόρεια προάστια. Κάθε τόσο, στην τεράστια περίμετρο, εμφανίζονται κάποιες εστίες, όπως πριν λίγο στο Κατσιμίδι, που αντιμετωπίζονται από δυνάμεις πυρόσβεσης.

Η Τροχαία, λόγω της βελτιωμένης εικόνας, άνοιξε τους περισσότερους δρόμους στις περιοχές της φωτιάς. Ωστόσο κάποιοι παραμένουν κλειστοί και κάποιοι έκλεισαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι.

Οι νέες διακοπές είναι κυρίως επειδή υπάρχει έντονος καπνός κατά διαστήματα και είναι επικίνδυνη η διέλευση από τους πολίτες, αλλά και για να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι περιοχές, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ