Δεν έχει τέλος η τραγωδία με τις φωτιές σε όλη τη χώρα. Απόκοσμες εικόνες συναντούν όσοι βρίσκονται σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Σπίτια και αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ζώα κάηκαν ζωντανά και η καταστροφή του δάσους είναι ανυπολόγιστη. Στην περιοχή των Θρακομακεδόνων η φωτιά έφθασε ως το Μετόχι Γεννεσίου Θεοτόκου, Μονής Αγίου Παύλου με το μοναστήρι και τα ζωάκια που φιλοξενούνται εκεί να κινδυνεύουν.

Ο chef Βασίλης Καλλίδης βρέθηκε στην περιοχή και οι εικόνες που ανέβασε στα social media σοκάρουν. Οι κάτοικοι ρίχνουν νερό στο καμένα, το χώμα συνεχίζει να βράζει και η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνιχτική. Ο γνωστός chef βρισκόταν από χθες στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και μετέδιδε μέσα από το Instagram Story του όλα όσα συνέβαιναν εκεί ως τα ξημερώματα.

Σήμερα, βρέθηκε στα καμένα και ανέφερε δημοσιεύοντας εικόνες από την περιοχή: «Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά φεύγω γιατί το χώμα καίει και αισθάνομαι τη ζέστη στα πόδια μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση ζέστη έχει εδώ».

Λίγο αργότερα ο ίδιος βρέθηκε στο ανδρικό μοναστήρι και με την άδεια του πατέρα Βασίλειου βοήθησε στη φροντίδα των ζώων που βρίσκονται εκεί. Πολλά από τα ζώα που φιλοξενούνταν στο μοναστήρι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρες, ενώ τα περισσότερα κατάφεραν να σωθούν. Πάπιες, χήνες, γουρούνια, ελάφια, παγώνια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φιλοζωική.

Ωστόσο, κάποια από τα πρόβατα έχουν εγκαύματα και χρειάστηκαν επιπλέον φροντίδα, ενώ δυο πρόβατα κάηκαν ζωντανά μέσα στο παχνί που πήρε φωτιά. Δυστυχώς τα σπίτια των ζώων κάηκαν και εθελοντές καταβάλουν προσπάθειες για να αποκατασταθούν σε έναν βαθμό οι συνθήκες στο μοναστήρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ