Η Άντζελα Γκερέκου την οποία βλέπουμε στη «Γη της Ελιάς», ήταν καλεσμένη το πρωί της Κυριακής (18/2) στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Η ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή της στο θέατρο μετά από 26 χρόνια, αλλά και για τις δράσεις της με τον ΕΟΤ.

Τι είπε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί;

Η Άντζελα Γκερέκου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τελευταία Φεγγάρια» στο θέατρο Coronet και μίλησε γι’ αυτό.

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα αυτό που πραγματεύεται η παράσταση που συμμετέχω. Μιλάει για την 3η ηλικία, για τους γονείς μας, τους γηραιότερους ανθρώπους, την ηλικία που κάποιοι άνθρωποι την περνούν με μεγάλη μοναξιά, με φόβο και όταν δεν υπάρχουν οι δυνατές σχέσεις αγάπης με την οικογένεια και τα παιδιά είναι δυσβάστακτο.

Τα γηρατειά δεν πρέπον να είναι δυσβάστακτα. Στην παράσταση, ο ήρωας όταν έρχεται η στιγμή να πάει στο γηροκομείο από δική του πρωτοβουλία, την τελευταία νύχτα καλεί την γυναίκα του, που «έφυγε» σε ηλικία 45 ετών και δεν βίωσε τα γηρατειά.

Έχω πάει σε γηροκομεία και έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους.

Ο καθένας έχει την δική του ιστορία και στο βλέμμα τους υπάρχει μία θλίψη που θα έλεγες μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα και ο άνθρωπος να ήταν μαζί με την οικογένειά του», είπε η ηθοποιός.

Τι είπε για την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου;

Η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε επίσης και στην κόρη της.

«Η κόρη μου είναι 22 ετών και σπουδάζει θέατρο έδωσε φέτος εξετάσεις. Σπούδαζε αλλού και φέτος αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο.

Από πολύ μικρή είχε δείξει ότι αγαπά αυτόν τον τρόπο έκφρασης. Είχε πάει από μικρή σε θεατρικό εργαστήρι, και πιστεύω ότι μέσα απ΄ το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να εξελίξει τις δεξιότητές του ένα παιδί.

Το κάναμε για λόγους ψυχοπαιδαγωγικούς αλλά εκείνη το αγάπησε πολύ και ασχολήθηκε και στο σχολείο. Της έλεγα να σπουδάσει και κάτι άλλο, όπως εγώ που σπούδασα Αρχιτεκτονική.

Βλέπω ότι είναι «εκεί», θα το σπουδάσει θα ασκηθεί και είναι δύσκολο να κάνεις θέατρο. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μαγικό.

Ωραία θα ήταν να παίζαμε μαζί κάποια στιγμή στο θέατρο. Έχω να κάνω 26 χρόνια θέατρο. Δεν έχω δώσει τόσα όσα θα ήθελα στο θέατρο», υπογράμμισε η ηθοποιός και πολιτικός.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Βοσκοπούλου: Ποιου διάσημου οίκου τσάντα επέλεξε σε θεατρική έξοδο με τη μητέρα της, Άντζελα Γκερέκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ