Μητέρα και κόρη μαζί στο θέατρο. Ο λόγος για την Άντζελα Γκερέκου και την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου που βρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Οι δύο χέστηδες», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου.

Στη θεατρική παράσταση που απόλαυσαν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν πρωταγωνιστούν οι Κλέλια Ανδριολάτου, Γιώργος Γλάστρας, Σμαράγδα Κακκίνου, Θέμης Πάνου και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου μεταφράζει και σκηνοθετεί τη μονόπρακτη φαρσοκωμωδία του 1860. Το έργο- το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- σατιρίζει τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα κοινωνικά ήθη της εποχής, μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Η Άντζελα Γκερέκου έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα συνοδευόμενη από την κόρη τους,. Οι δυο τους έπέλεξαν σκουρόχρωμα outfits και τράβηξαν πάνω τους τυα φωτογραφικά φλας. Αλλωστε είνμαι λίγες οι φορές που τις βλέπουμε σε κοινή επίσημη έξοδο.

Για την έξοδό της στο θέατρο η Άντζελα Γκερέκου επέλεξε ένα total blach outifit, συνδυασμένο με vinyl σακάκι και μια εσάρπα σε γκρι αποχρώσεις με ιδιαίτερο μοτίβο.

Ωστόσδοσ, η κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου επέλεξε ένα κομψο λουκ με μαύρο σύνολο, μακρύ μαύρο παλτό και hand bag του διάσημου οίκου μόδας Moschino σε γκρι απόχρωση.

Η υπόθεση του έργου

Το μέλλον της Καικίλια (Κλέλια Ανδριολάτου) κρέμεται από δύο…χέστηδες. Από τη μια ο πατέρας της Τιμποντιέ (Θέμης Πάνου), που δεν μπορεί ποτέ να πει όχι κι έτσι δεν τολμά να αρνηθεί το χέρι της σε έναν αλαζόνα και δόλιο προικοθήρα, τον Γκαραντού (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος).

Από την άλλη ο αγαπημένος της Φρεμισέν, (Γιώργος Γλάστρας) που είναι τόσο ντροπαλός που δεν τολμά να της κάνει πρόταση γάμου. «Μα τι θα απογίνει αυτό το κορίτσι;» αναρωτιέται ακόμα και η υπηρέτρια Αννέτα (Σμαράγδα Κακκίνου). Πώς θα καταφέρει να παντρευτεί τον
άντρα που αγαπά;

Ευτυχώς χάρη στην αποφασιστικότητά της, αλλά και χάρη σε μια ανατροπή της μοίρας που αποκαλύπτει ότι ο προικοθήρας είναι ένας βίαιος άνθρωπος που είχε φυλακιστεί επειδή χτύπησε την πρώτη του γυναίκα, η Καικίλια θα πάρει την κατάσταση -αλλά και τον εαυτό της- στα χέρια της.

Η Άντζελα Γκερέκου και ο Βασίλης Παπαβασιλείου.
Ο Θέμης Πάνου και η Άντζελα Γκερέκου.

Φωτογραφίες: NDP/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ