Ο ένας μετά τον άλλον οι διάσημοι που στήριζαν οικονομικά την Κιβωτό του Κόσμου αποσύρουν τις δωρεές τους. Αυτή τη φορά η Άννα Μαρία Βέλλη ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης της στα Social Media ότι δεν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη οικονομική ενίσχυση μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Συγκεκριμένα η γνωστή youtuber μαζί με τις Μικρή Ολλανδέζα και Fosbloque πραγματοποίησαν ένα bazaar με ρούχα, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Στα stories της η Άννα Μαρία Βέλλη ξεκαθάρισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

«Μετά από συνεχείς αναφορές τις τελευταίες μέρες σε περιστατικά κακοποίησης από την Κιβωτό του Κόσμου, επιλέγουμε να αποσύρουμε τη δωρεά μας από τα έσοδα του μπαζάρ γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να στηρίξουμε οργανισμό που έστω και ως υπόνοια αυτή τη στιγμή δέχεται τέτοιες καταγγελίες.Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το που θα διαθέσουμε τελικά τα έσοδα και φυσικά είμαστε ανοιχτοί να μας προτείνετε οργανισμούς που γνωρίζετε πως ίσως έχουν ανάγκη», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η αστυνομία στην οποία αναφέρει: «Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση, που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων, φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ‘Κιβωτός του Κόσμου’, με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας, ύστερα άπο έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή ‘Συνήγορος του Πολίτη’ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Οι καταγγελίες έγιναν στον Συνήγορο του Πολίτη και διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ