Καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου έγιναν στον Συνήγορο του Πολίτη, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το in.gr οι καταγγελίες αφορούν σε ασέλγεια αλλά και σε σεξουαλική κακοποίηση. Ήδη έχει δώσει κατάθεση ένας 15χρονος, ο οποίοςσύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλει σεξουαλική κακοποίηση από δυο άνδρες εργαζόμενους. Αυτή την ώρα, ελέγχονται έξι δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Η αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση, που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων, φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ‘Κιβωτός του Κόσμου’, με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας, ύστερα άπο έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή ‘Συνήγορος του Πολίτη’ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ